Yağlıdere Tuğlacık Köyü

Yağlıdere Tuğlacık Köyü

Tuğlacık Köyü haberleri, Yağlıdere Tuğlacık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tuğlacık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Tuğlacık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yağlıdere Tuğlacık  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tuğlacık  Köyü son dakika gelişmeleri, Tuğlacık  Köyü ne özgü yemekler, Yağlıdere Tuğlacık  Köyü nün tarihi, Tuğlacık  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tuğlacık  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tuğlacık  Köyü, Giresun ilinin Yağlıdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tuğlacık Köyü Resimleri ve Tuğlacık Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yağlıdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yağlıdere Giresun Arası Kaç Km? Yağlıdere Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Yağlıdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Yağlıdere Tuğlacık  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yağlıdere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tuğlacık , Giresun ilinin Yağlıdere ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün ismi Cumhuriyetin ilanına kadar "Harava" diye anılmaktadır. Cumhuriyetin ilanından sonra köye Tuğlacık adı verilmiştir.

Köyün gelenek ve görenekleri genel itibarıyla Giresun yöresindeki diğer köylerle aynıdır. Yemeklerde Karadeniz yemeklerinin baskınlığı söz konusudur (mesela pancar çorbası, dible, turşu kavurması, mısır ekmeği). Bölgenin şivesi genel olarak Giresun şivesine benzemektedir. Tekke ve Tuğlacık (Harava) köyünde her yıl geleneksel olarak Hacı Abdullah Halife(Sarı Halife)'yi anma törenleri düzenlenmektedir. Köy halkının bu organizasyonu oldukça önemlidir. Yurdun dört bir yanından ilgiler bu törene katılmaktadır.

Giresun iline 60 km, Yağlıdere ilçesine 20 km uzaklıktadır.Köy, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi fındık tarımı ve hayvancılığa bağlıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acenteliğini köy muhtarı yapar. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol kısmen asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.