Yağlıdere Yeşilyurt Köyü

Yağlıdere Yeşilyurt Köyü

Yeşilyurt Köyü Haberleri, Yağlıdere Yeşilyurt Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yeşilyurt Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Giresun Köyleri Arasında Yer Alan Yeşilyurt Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Yağlıdere Yeşilyurt  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilyurt  Köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilyurt  Köyü ne özgü yemekler, Yağlıdere Yeşilyurt  Köyü nün tarihi, Yeşilyurt  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilyurt  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilyurt  Köyü, Giresun ilinin Yağlıdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilyurt Köyü Resimleri ve Yeşilyurt Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yağlıdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yağlıdere Giresun Arası Kaç Km? Yağlıdere Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Yağlıdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Yağlıdere Yeşilyurt  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yağlıdere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilyurt , Giresun ilinin Yağlıdere ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı Manasur'dur. Manasur ismi eskiden yaşayan rumlar tarafından kalma olup manastırdan gelmektedir. Yeşilyurt ismi devlet tarafundan verilmiştir. Köyün soyunun ismail isimli bir kişiden doğduğu ve bu kişininde gümüşhaneden göçtüğü söylenmektedir.

Köyde her baharda yaylıya göçülür.Giresun iline 62 km, Yağlıdere ilçesine 17 km uzaklıktadır.fındıkla uğraşıldığı için her yer fındık bahçesidir.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.