Yahşihan Hacıbalı Köyü

Yahşihan Hacıbalı Köyü

Hacıbalı Köyü haberleri, Yahşihan Hacıbalı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hacıbalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Hacıbalı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yahşihan Hacıbalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıbalı köyü son dakika gelişmeleri, Hacıbalı köyüne özgü yemekler, Yahşihan Hacıbalı köyünün tarihi, Hacıbalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıbalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıbalı, Kırıkkale ilinin Yahşihan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıbalı Köyü Resimleri ve Hacıbalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yahşihan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yahşihan Kırıkkale Arası Kaç Km? Yahşihan Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Yahşihan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Yahşihan Hacıbalı Köyünde doğan biri var mı? Yahşihan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacıbalı,Kırıkkale ilinin Yahşihan ilçesine bağlı bir köydür.Halk arasında köyün ismi Aşağı Şarklı olarak da bilinir. İsminden de anlaşıldığı gibi kökenleri Erzurum'a dayanır. Aslen, İranHorasan Türkmenleri olarak bilinirler, halen örf ve adetlerine bağlıdırlar.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri, pilav şenlikleri yapılır ve yağmur duasına çıkılır. Köy tipik Anadolu köyüdür. Oğuz Türkmen örf ve adetlerine bağlıdırlar. Ayrıca örnek bir halkı vardır. düğün şenlikleri çok eğlenceli ve güzeldir.Düğünleri cuma günü cuma namazından sonra yemeklerle başlar pazar günü gelin alma töreniyle son bulur.Çeşitli halaylarıda vardır.Kırıkkale iline 15 km, Yahşihan ilçesine 8 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, yazları sıcak kışları soğuk ve yağışlıdır. Karasal iklime sahiptir. Bitki örtüsü bozkırdır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Halk arasında köyün ismi Aşağı Şarklı olarak da bilinir. İsmindende anlaşıldığı gibi kökenleri Doğu'ya Erzurum'a dayanır. Aslen türkmenistandan anadoluya gelen oğuzların bozuluş aşireti ensari Türkmenlerindendir ehli sünnet vel cemaati olup Ahmet yesevinin dergahından yetişen kelecik ilçesi alişoglu yalım köyü ümmet dede onun talebesi tatarhasandedemiz kalecik ilçemize bağlı beş köy olan hacıballı mahmutlar keçili Gökdere karalar şarklısı yani doğudan göç ettiği için şarklılar denmiştir doğudan şu illerden geldiği rivayet edilir Erzurum sivas maraş daha çok Erzurum kültürü hakimdir kaynak dernek çalışmaları araştırmalarını kapsar detaylı araştırmalar bilimsel olarak devam etmektedir türkiye Türk boyları konfederasyonu genel başkan yardımcısı ali ihsan akkaya

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum