Yahşihan Mahmutlar Köyü

Yahşihan Mahmutlar Köyü

Mahmutlar Köyü haberleri, Yahşihan Mahmutlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Mahmutlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Mahmutlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yahşihan Mahmutlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mahmutlar köyü son dakika gelişmeleri, Mahmutlar köyüne özgü yemekler, Yahşihan Mahmutlar köyünün tarihi, Mahmutlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mahmutlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mahmutlar, Kırıkkale ilinin Yahşihan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mahmutlar Köyü Resimleri ve Mahmutlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yahşihan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yahşihan Kırıkkale Arası Kaç Km? Yahşihan Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Yahşihan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Yahşihan Mahmutlar Köyünde doğan biri var mı? Yahşihan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mahmutlar,Kırıkkale ilinin Yahşihan ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının Anadolu'nun Türkleştirilmesi için Alparslanzamanında Hoca Ahmet Yesevi'nin alperenlerinden Tatar Hasan'nın Manevi önderliğinde Anadolu'ya ilk gelen yedi kardeşden biri olan Mahmut'tan geldiği söylenir. Tatar Hasan Anadolu erenlerindendir. Bu yörede bu evliyanın hakkında efsane derecesinde olaylar anlatılır. Köyün mezarlığında anıt derecesinde Arapça yazılı mezar taşları vardır.Köyün düğünleri Cuma namazından sonra bayrak kaldırma ve yemeği ile başlar. Pazar günü gelin indikten sonra biter. Yuvalak, Yoğurtlu (sarımsaklı)hamur, kuru fasulye, nohut, bamya, et yemekleri vardır. Ekmekleri bazlama, yufka, keteler ve çöreklerdir. Tatlı ise pekmez, un ve tereyağından yapılan hasidedir.Kırıkkale iline 17 km, Yahşihan ilçesine 14 km uzaklıktadır.Köy karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde kamu sektöründe çalışanların sayısıda oldukça fazladır. Son zamanlarda nakliye işleri de yapılmaktadır.Köyde ilköğretim 5. sınıfa kadar okul vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.