Alucra Akçiçek Köyü

Alucra Akçiçek Köyü

Akçiçek Köyü haberleri, Alucra Akçiçek köyü güncel son dakika gelişmeleri, Akçiçek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Akçiçek köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Alucra Akçiçek Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akçiçek Köyü son dakika gelişmeleri, Akçiçek Köyü ne özgü yemekler, Alucra Akçiçek Köyü nün tarihi, Akçiçek Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akçiçek Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akçiçek Köyü, Giresun ilinin Alucra ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akçiçek Köyü Resimleri ve Akçiçek Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alucra Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Alucra Giresun Arası Kaç Km? Alucra Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Alucra Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Alucra Akçiçek Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Alucra Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akçiçek, Giresun ilinin Alucra ilçesine bağlı bir köydür. Akçiçek Köyü, kilimleri ile meşhurdur.

Giresun iline 160 km, Alucra ilçesine 10 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Alucra'nın tarihi Hitit'lere kadar uzanmaktadır. Sırasıyla İskitler, Kimerler, Medler, Persler, Romalılar ve Bizanslılar bölgeyi hakimiyetleri altına almışlardır. MS 391 yılında Orta Asya'dan gelen Kıpçak ve Peçenek Türklerinin istilasına uğrayan Alucra 60 yıl kadar Türklerin yönetiminde kalmıştır. 8. yüzyılda ise Maveraünnehir'den gelen Oğuz boyları Çamoluk, Çakmak ve Koman bölgelerine yerleşmişler. 1071 Malazgirt zaferinden sonra Alucra ve çevresi Selçuklular tarafından fethedilmiş, Merkezi Trabzon'da bulunan Danışmend Beyliğinin idaresine verilmiştir.

Bölge bu dönemlerde Bizans ve Mengüçler arasında birkaç kez el değiştirmiştir. Osmanoğulları Anadolu birliğini kurunca , Alucra da bu beyliğe katıldı. Akkoyunlu devleti Alucra'yı bir dönem topraklarına kattı. Ancak Fatih Sultan Mehmet Han bu bölgeye sefer düzenleyerek geri aldı. Otlukbeli Savaşından sonra Alucra tamamen Osmanlı idaresine kalmış oldu. İsmini ise Aluç ağacından aldığı sanılmaktadır.

Anadolu'da çıkan celali isyanlarında, bölgedeki isyancıları Kuyucu Murat Paşa etkisiz hale getirmiştir. I. Dünya savaşında Alucra'da bir cephe oluşturulmuş. cephe komutanı Mareşal Fevzi ÇAKMAK karargahını bugünkü Çakmak Köyünde kurmuştur. Bu köyde halen bir şehitlik mevcuttur. İdari Olarak Alucra: 1876 yılına kadar Mindaval ve Kovanta adında iki nahiye olarak idare edilmiş.Bu tarihten sonra Şebinkarahisar Mutasarrıflığına bağlı bir ilçe olmuştur. İlçe merkezi, Karabörek, Kemallı, Koman köylerinde zaman zaman yer değiştirdikten sonra , şimdiki yerine yerleşmiştir. 1933 yılında Şebinkarahisar'ın ilçe olması nedeniyle Alucra Giresun iline bağlı bir ilçe olmuştur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.