Ardahan Ölçek Köyü

Ardahan Ölçek Köyü

Ölçek Köyü haberleri, Ardahan Ölçek köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ölçek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Ölçek Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ardahan Ölçek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ölçek köyü son dakika gelişmeleri, Ölçek köyüne özgü yemekler, Ardahan Ölçek köyünün tarihi, Ölçek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ölçek köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ölçek, Ardahan ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ölçek Köyü Resimleri ve Ölçek köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ardahan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ardahan Ardahan Arası Kaç Km? Ardahan Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Ardahan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlü iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Ardahan Ölçek Köyünde doğan biri var mı? Ardahan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ölçek, Ardahan il merkezine bağlı bir köydür. 

Köyde yerleşimin tarihi eski dönemlere kadar uzanmaktadır. Köyün içerisinde kalıntılarına rastlanan "Ölçek Köyü Kalesi" ile 10. ya da 11. yüzyıla inşa edildiği düşünülen kilise kalıntıları bulunmaktadır[1] . Günümüz köyü ilk olarak 1855 yılında Osmanlı-Rus Savaşı'ndan sonra Gürcistan'ın Ahıska yerleşiminden gelen 22 hane tarafından kurulmuştur. Daha sonra köye Derindere, Hanak, Kağızman ve Hafik' ten gelen ailelerde yerleşmiştir. Köye olan yerleşim 1878'deki 93 Harbi sonrasındaki göç hareketiyle de devam etmiştir.Yurtbekler, Acaristan, Ahıska, Çıldır, Göle, Kağızman ve Altaş'tan köye yerleşen aileler olmuştur. Rus denetimi altına giren yerleşim Ermeni çetelerin baskınına uğramış ve köyden bazı insanlar katledilmiştir. I. Dünya Savaşı döneminde de Rus egemenliğine giren yerleşim Ermeni çeteler tarafından baskına uğramış ve çok sayıda kişi öldürülmüştür. Bu dönemde köylülerin bir kısmı daha iç kesimlere göç etmiş ve Kurtuluş Savaşı sonrasında köyüne dönebilmiştir[2]. Köyde 1895 yılında inşa edilen tarihi cami bulunmaktadır. Köy, Ardahan il merkezine 15 km uzaklıktadır. Kars-Ardahan, Ardahan-Damal ve Arhan-Çıldır karayolları köyün yakınından geçmektedir. Ardahan merkezin doğusunda bulunan köy içerisinden Ölçeksuyu geçmektedir. Köy içerisindeki yükselti Ziyaret Tepe olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca köyün batısındaki orman arazisinde doğarak köyden geçen Çermesuyu(Taşlıdere) mevcuttur. Köyün her iki tarafında bulunan tepelik alanlarda sarıçam ormanları ve geniş yaylalar bulunmaktadır. Köyün bulunduğu bölgede zengin bir doğal yaşam görülmektedir.
1950 yılında 450 hanenin yaşadığı belirtilen köyden 60'lı yıllarda iş bulmak amacıyla büyük kentlere göç başlamıştır. Köylüler çoğunlukla İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi büyük şehirlere yerleşmiştir. Yazları büyükşehirlerden gelenlerle birlikte köy nüfusunda artış gözükmektedir[2].
Köyün ekonomisi büyük oranda hayvancılığa dayanmaktadır. Köyün yaylalarının geniş olması nedeniyle küçükbaş hayvancılık ön plandadır. Son yıllarda arıcılıkla uğraşan aile sayısı oldukça artmıştır. Ayrıca emekli maaşları da köy ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.