Ardahan Ortageçit Köyü

Ardahan Ortageçit Köyü

Ortageçit Köyü haberleri, Ardahan Ortageçit köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ortageçit köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Ortageçit Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ardahan Ortageçit köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ortageçit köyü son dakika gelişmeleri, Ortageçit köyüne özgü yemekler, Ardahan Ortageçit köyünün tarihi, Ortageçit köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ortageçit köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ortageçit, Ardahan ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ortageçit Köyü Resimleri ve Ortageçit köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ardahan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ardahan Ardahan Arası Kaç Km? Ardahan Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Ardahan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlü iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Ardahan Ortageçit Köyünde doğan biri var mı? Ardahan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ortageçit, Ardahan il merkezine bağlı bir köydür. 

Yerleşimden, 1595 yılı tahririnde "Sazara" adıyla Büyük Ardahan Sancağı' nın Kuzay nahiyesine bağlı bir köy olarak bahsedilmiştir[1].
Köy, Ardahan’a 7 km uzaklıktadır. Köyün hemen kuzey ve batısından Kura nehri akmaktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilkokul bulunmakla birlikte faal olmayıp taşımalı eğitimden faydalanılmaktadır. İçme suyu şebekesi var ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Köyde sağlık ocağı ve PTT şubesi bulunmamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.