Ardahan Sulakyurt Köyü

Ardahan Sulakyurt Köyü

Sulakyurt Köyü haberleri, Ardahan Sulakyurt köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sulakyurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Sulakyurt Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ardahan Sulakyurti köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sulakyurti köyü son dakika gelişmeleri, Sulakyurti köyüne özgü yemekler, Ardahan Sulakyurti köyünün tarihi, Sulakyurti köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sulakyurti köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sulakyurti, Ardahan ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sulakyurti Köyü Resimleri ve Sulakyurti köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ardahan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ardahan Ardahan Arası Kaç Km? Ardahan Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Ardahan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlü iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Ardahan Sulakyurti Köyünde doğan biri var mı? Ardahan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sulakyurti, Ardahan il merkezine bağlı bir köydür. Köyde yerleşimin tarihi eski dönemlere kadar uzanmaktadır. Köyün kuzeydoğusunda Tunç Çağı ve Erken Demir Çağı' na tarihlenen yerleşim kalıntıları bulunmaktadır. Ayrıca köy merkezinin 300 m kuzeyinde Ortaçağ' a tarihlenen Gürcü şapeline ait kalıntılar yer almaktadır[1]. Yerleşimden, 1595 yılı tahririnde "Sarzab" adıyla Büyük Ardahan Sancağı' nın Güney nahiyesine bağlı bir köy olarak bahsedilmiştir[2]. 93 Harbi' nden sonra Rus egemenliğine geçen köye Malakanlar yerleştirilmiştir. Bu dönemde köye Rus çarına ithafen "Nikolayevka" adı verildi. Bu dönemde İsviçreli David Moser adlı bir peynir üreticisi tarafından köyde,"Zavot" adı verilen gravyer peyniri imalathanesi kuruldu[3]. 20. yüzyılın başlarında Ruslar' ın bölgeden çekilmesinden sonra köye Ahıska Türkleri yerleşmiştir.Köy, Ardahan il merkezinin 8 km kuzeybatısında yer almaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilkokul ve ortaokul bulunmakta olup, faal olarak eğitim verilmektedir. İçme suyu şebekesi var ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.