Ardahan Tepeler Köyü

Ardahan Tepeler Köyü

Tepeler Köyü haberleri, Ardahan Tepeler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tepeler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Tepeler Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ardahan Tepeler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tepeler köyü son dakika gelişmeleri, Tepeler köyüne özgü yemekler, Ardahan Tepeler köyünün tarihi, Tepeler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tepeler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tepeler, Ardahan ilinin merkezine bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tepeler Köyü Resimleri ve Tepeler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ardahan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ardahan Ardahan Arası Kaç Km? Ardahan Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Ardahan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlü iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Ardahan Tepeler Köyünde doğan biri var mı? Ardahan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tepeler, Ardahan il merkezine bağlı bir köydür. 

Köyün bulunduğu alandaki yerleşim antik dönemlere kadar uzanmaktadır. Yerleşimin batısındaki tepelik alanda höyük bulunmaktadır. Yapılan yüzeysel araştırmalarda bulunan kalıntılardan buradaki en erken yerleşimin Erken Tunç Çağına kadar uzandığı tespit edilmiştir. Ayrıca Orta ve Geç Demir Çağı dönemlerine ait kalıntılar bulunan höyüğün batısında Ortaçağ'a tarihlenen kale kalıntısı bulunmaktadır. Günümüz yerleşiminden, 1595 yılı tahririnde "Konk" adıyla Büyük Ardahan Sancağı' nın Kuzey nahiyesine bağlı bir köy olarak bahsedilmiştirKöyün Ardahan’a uzaklığı 15 km’dir.Köyde okul bulunmaktadır. İçme suyu şebekesi vardır.Kanalizasyonu yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum