B ile başlayan çiçek isimleri

B ile başlayan çiçek isimleri

B harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, B ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler haberimizde.

Doğa, orman, bitkiler ve çiçeklerden bahsedilince sizinde yüzünüzde gülümsemeler meydana geldiğini düşünüyoruz. Acaba bu gülümseyenlerden kaç kişi "b ile başlayan çiçek isimleri" hakkında bilgi sahibidir? Bu yazımızda hafızanızı tazelemek için "b harfi ile başlayan çiçekler" hakkında yazı hazırladık. "b ile başlayan çiçekler" hakkında bilgi sahibi olmadan önce çiçekler hakkında da kısa bir bilgi hazırladık. Detaylar haberimizde... 

Çiçek Nedir?

Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur.

Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır.

Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar (sepal) ve taç yapraklar (petal). Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır. Döllenme ve ekseriya yavru bitkinin ilk gelişmesi burada olur.

B ile Başlayan Çiçek İsimleri

B ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca B harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamında.

  •     Babunec
  •     Badem
  •     Ballıbaba
  •     Begonvil
  •     Begonya
  •     Benefşe
  •     Biberiye
  •     Boru çiçeği
  •     Boya çiçeği
  •     Buhurumeryem

B harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Ballıbaba: Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından Lamium cinsini oluşturan bitki türlerine verilen ad. Ballıbabagillerden boyu yarım metreye kadar uzayan bir bitkidir. Yol kenarlarında, meyve, sebze bahçelerinde, bayırlarda yetişir. Yaprakları ısırgan otuna benzer. Benekli ballıbaba ve ak ballıbaba gibi çeşitleri vardır. Mayıs ve Haziran aylarında toplanır gölgede kurutulur. Ya da taze olarak kullanılır.

Begonvil: Mor, beyaz, pembe ve kırmızı renkte çiçekleri olan, tırmanıcı özellikte ve ağaçsı bir bitkidir. Güneşi sever. Hastalık ve böcek barındırmaması önemli bir özelliğidir.

Begonya: Begonyagiller familyasından bir bitki cinsidir. Cinsin adı, Fransız botanikçi Charles Plumier tarafından eski Fransız kolonisi Haiti'nin valisi Michel Bégon'a yapılan atıf dolayısıyladır. Bu isimlendirme Linnaeus tarafından kabul edilmiştir.

Boru çiçeği: Elma, jimsonweed veya şeytanın tuzağı gibi ortak isimlerle bilinen Datura stramonium, nighthade ailesindeki bir bitkidir. Muhtemel kökeni Orta Amerika'daydı ve birçok dünya bölgesinde tanıtıldı. Dünya genelinde ılıman iklimlerde agresif bir istila otudur.

Buhurumeryem: Kalp şeklindeki çanak yaprakları ve penbe, eflatun, beyaz ve sıklamen renginde açan taç yapraklarıyla adeta şiir gibi bir çiçek olan buhurumeryem, kışın sert geçtiği yerlerde baharın müjdecilerinden.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.