Bahşili Karaahmetli Köyü

Bahşili Karaahmetli Köyü

Karaahmetli Köyü haberleri, Bahşili Karaahmetli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaahmetli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Karaahmetli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bahşili Karaahmetli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaahmetli köyü son dakika gelişmeleri, Karaahmetli köyüne özgü yemekler, Bahşili Karaahmetli köyünün tarihi, Karaahmetli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaahmetli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaahmetli, Kırıkkale ilinin Bahşili ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaahmetli Köyü Resimleri ve Karaahmetli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bahşili Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bahşili Kırıkkale Arası Kaç Km? Bahşili Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Bahşili Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Bahşili Karaahmetli Köyünde doğan biri var mı? Bahşili Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaahmetli, Kırıkkale ilinin Bahşili ilçesine bağlı bir köydür. Köyün kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, Osmanlı Arşiv belgelerinde de yerleşimden Karaahmetli olarak bahsedilmektedir. 1992 yılında kurulan Belde teşkilatı, 6360 Sayılı Kanun uyarınca 2014 yılı itibarıyla kapatılmıştır.Kırıkkale il merkezine 25 km, Bahşili ilçesine 18 km uzaklıktadır. Yerleşim, D753 Kırıkkale-Karakeçili yolu kenarında yer almaktadır.Köyün doğusunda Kapulukaya Barajı göl alanı bulunmaktadır. Köyün ana yerleşiminin hemen kuzeyinden sarı dere akmakta ve Kapulukaya baraj gölüne bağlanmaktadır. Köyde, "Karaahmetli Tabiat Parkı" ve piknik yeri bulunmaktadır.Köyde karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır.Köyün ekonomisi tarım vehayvancılığa dayalıdır. Tarımsal faaliyet olarak; buğday, arpa, çerezlik ayçiçeği, kavun, karpuz üretimi önemli yer tutmaktadır. ayrıca sebze olarak patlıcan, biber vb ürünler yetiştirilmektedir. Hayvancılık olarak sığır ve koyun yetiştirilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.