Bahşili Sarıkayalar Köyü

Bahşili Sarıkayalar Köyü

Sarıkayalar Köyü haberleri, Bahşili Sarıkayalar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sarıkayalar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Sarıkayalar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bahşili Sarıkayalar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıkayalar köyü son dakika gelişmeleri, Sarıkayalar köyüne özgü yemekler, Bahşili Sarıkayalar köyünün tarihi, Sarıkayalar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıkayalar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıkayalar, Kırıkkale ilinin Bahşili ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıkayalar Köyü Resimleri ve Sarıkayalar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bahşili Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bahşili Kırıkkale Arası Kaç Km? Bahşili Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Bahşili Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Bahşili Sarıkayalar Köyünde doğan biri var mı? Bahşili Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarıkayalar,

Kırıkkale ilinin Bahşili ilçesine bağlı bir köydür. 

Köy halkı farklı bolgelerden göc eden kurt ve turkmenlerden olusan bir topluluk tarihi 1200 1300 lere dayanmakta olup 1800 lerde kütüğü bala,ya bagli olup daha sonra merkez kırıkkale ye nakledilmiştir köy halkinin büyük bölümünü teşkil eden hanelerin ertuğrul gaziye dayanmaktadir ertuğrul gazi tarafından karakeçili.ler AŞİRETİ unvanini almiştır güclenen AŞİRET daha sonra osmanlı imparatorlugu tarafından dagitilmiştır gunumüzde turkiye genelinde 180 karakecili ler aşiretine bağli koyler bulunmaktadir sarikaya köyünün şimdiki nüfusunu teşkil eden hanelerin soylarinin SURİYE .SANLI URFA SİVEREK DİYARBAKİR VE ORTA ASYA TURKMENLERİNDEN DİR simdiki yerleşim alani üçuncü köyün yerleşim alanidir

Kırıkkale iline 40 km, Bahşili ilçesine 34 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Genç nüfus ise lokantacılık yapmaktadır.Köyde, ilköğretim okulu vardır. fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır fakat faaliyete geçmemiştir.Köyde tek minareli 750 kişilik Camii vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.