Balışeyh Kösedurak Köyü

Balışeyh Kösedurak Köyü

Kösedurak Köyü haberleri, Balışeyh Kösedurak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kösedurak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Kösedurak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Balışeyh Kösedurak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kösedurak köyü son dakika gelişmeleri, Kösedurak köyüne özgü yemekler, Balışeyh Kösedurak köyünün tarihi, Kösedurak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kösedurak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kösedurak, Kırıkkale ilinin Balışeyh ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kösedurak Köyü Resimleri ve Kösedurak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Balışeyh Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Balışeyh Kırıkkale Arası Kaç Km? Balışeyh Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Balışeyh Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Balışeyh Kösedurak Köyünde doğan biri var mı? Balışeyh Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kösedurak,Kırıkkale ilinin Balışeyh ilçesine bağlı bir köydür.

Kösedurak Köyünün adı, Keskin'e bağlı Kesikköprü Köyü ile ilgilidir. 14 - 15. yy larda, bir savaş veya bir toplumsal sıkıntı dolayısıyla, Köse lakaplı bir ağanın çevresi ile birlikte yerleşim yeri ararken, önce Battalobası köyünün karşısındaki yamaca yerleşmişler. Fakat çarık çıkartmaz hastalığı (veba) yayılmaya başlayınca 1,5 km batıdaki şimdiki yerleşim yerini yurt edinmişlerdir.

Arkeolojik durum hakkında da önemli sayılabilecek buluntulara rastlanılmıştır. Köyün Çatma mevkiinde Yoncalık denilen yerde tarla sürüm işlemleri sırasında eski yerleşim yeri olduğunu kanıtlayan taş örme duvar yapıları ile kırık dökük bu yapılar arasından saban ve pulluğa takılıp çıkan eski çömlek, küp ve Osmanlıdan önceki devirlere ait çeşitli madeni paralar açığa çıkmıştır.

Kösedurak Köyü ve çevresi aynı kültürü paylaşmışlardır. Başta halay olmak üzere köy imecesi daima olmuştur. 35 haneli köyde 3 veya 4 köy odası bulunur. Bu odalarda komşular bir araya gelerek sohbet eder, birbirleriyle şakalaşır ve ülke sorunları hakkında tartışırlar. Bu odalar mali durumu yerinde olan ailelerce evden ayrı bir yerde bulunur ve gelen gerek komşular ve gerekse yabancı misafirler en iyi şekilde bir karşılık beklenmeksizin ağırlanırlardı.

Düğünler çoğunlukla 3 günlük törenlerle yapılır. Perşembe günü bayrak (kaşa ) dikmesiyle başlayıp pazar günü sabahı gelin alınmasıyle sona erer. Maddi durumu yerinde olan ve saygın aileler düğünleri 7 güne çıkararak törenlere 3 veya 4 davul-zurna getirtip güreş, at yarışı gibi ödüllü eğlenceler düzenlerler.

Kış aylarındaki gençlerin çeşitli komik makyajlarla sabahlara kadar kar, kış demeden, 5–8 km. lik uzaklıktaki köyler de dahil olmak üzere sayı gezmeleri kültürel ilişkiler açısından son derece önemli toplumsal iletişimdir.Kırıkkale iline 42 km, Balışeyh ilçesine 21 km uzaklıktadır. Kuzeyi Özdere ağaçlandırma sahasına, güneyi Hıdırşeyh köyünün Zilaet tepesine, doğusu Battalobası köyüne ve batısıysa Deredüzü köyüne bağlanmaktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Kışları çok soğuk ve yağışlı, yazları ise sabahları normal geceleri soğuk gecmektedir. Bitki örtüsü maki, meşe, çam ve ardıç türlerinden oluşan orman arazisine sahiptir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak bilinçsiz çalışmalar ve kullanım hataları yüzünden çalışmayıp köy susuzdur kanalizasyon şebekesi yoktur su olmadıgı içinde ihtiyac yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalttır. elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.