C ile başlayan çiçek isimleri

C ile başlayan çiçek isimleri

C harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, C ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler haberimizde.

Doğa, orman, bitkiler ve çiçeklerden bahsedilince sizinde yüzünüzde gülümsemeler meydana geldiğini düşünüyoruz. Acaba bu gülümseyenlerden kaç kişi "c ile başlayan çiçek isimleri" hakkında bilgi sahibidir? Bu yazımızda hafızanızı tazelemek için "c harfi ile başlayan çiçekler" hakkında yazı hazırladık. "c ile başlayan çiçekler" hakkında bilgi sahibi olmadan önce çiçekler hakkında da kısa bir bilgi hazırladık. Detaylar haberimizde... 

Çiçek Nedir?

Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur.

Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır.

Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar (sepal) ve taç yapraklar (petal). Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır. Döllenme ve ekseriya yavru bitkinin ilk gelişmesi burada olur.

C ile Başlayan Çiçek İsimleri

C ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca C harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamında.

  •     Cemali güzel
  •     Ciğerci sığırı
  •     Civan perçemi
  •     Cam güzeli
  •     Cennet kuşu çalısı
  •     Cennet kuşu çiçeği

C harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Cemali güzel: Coleus, kolyos, kolyoz isimleri ile de bilinen cemali güzel çiçeğine halk arasında yaprağı güzel denilmektedir. Lamiaceae yani ballıbabagiller familyasının Solenostemon cinsine bağlıdır ve çeşitli türleri bulunmaktadır. Yaprakları adeta bir renk cümbüşünü andırır.

Civanperçemi: Papatyagiller familyasının üyesi olan çiçekli bir bitkidir. Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika gibi kuzey yarımkürenin ılıman bölgelerine özgüdür.

Cam güzeli: Doğu Afrika Toprak: Hacim olarak eşit miktarlarda tınlı toprak, yaprak çürüntüsü ve kumun karışımıyla elde edilen harç kullanılabilir. Sulama: Yazın bitkiye bol miktarda su verilmeli, sıcak havalarda yapraklarına su püskürtülmelidir. Işık: Aydınlık ve güneşli yerlerde yetiştirilir.

Cennet kuşu çalısı - Caesalpinia pulcherrima: Anavatanı; Batı Hint Adaları ve Amerika'nın tropik iklimli bölgeleridir. 2 m boylanabilen yaprak döken bir bitkidir. Meyveler 6-12 cm uzunluğunda bakla şeklindedir.

Cennet kuşu çiçeği: Muzgillerdendir, anavatanı Afrika’dır. Saksıda yetiştirildiğinde 1 m kadar uzayıp, çevresine 60 cm kadar yayılabilir. Açık yeşil renkli, derimsi dokulu, uzun saplı ve kürek biçimli yaprakları 50 cm’ye kadar uzayabilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.