Damal Otağlı Köyü

Damal Otağlı Köyü

Otağlı Köyü haberleri, Damal Otağlı Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Otağlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Otağlı Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Damal Otağlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Otağlı köyü son dakika gelişmeleri, Otağlı köyüne özgü yemekler, Damal Otağlı köyünün tarihi, Otağlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Otağlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Otağlı, Ardahan ilinin Damal ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Otağlı Köyü Resimleri ve Otağlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Damal Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Damal Ardahan Arası Kaç Km? Damal Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Damal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Damal Otağlı Köyünde doğan biri var mı? Damal Doğumlu Ünlüler Kimler?

Otağlı, Ardahan ilinin Damal ilçesine bağlı bir köydür.  

Köy halkı, Oğuz Türkmenlerden oluşmaktadır.

1650 tarihine dayanmaktadır. Hacı Tuğrul Hacı Beksaş ilk karşlasan ilk ocaktır. Gözü Kızıl Ocağı Hacı Tuğrul evlatlarından olan salman dır. Horasan Türkmenleri o bölgede yaşamaya başlamışlardır. Zamanla köy olur ismini de Erzade koyarlar. Köye ilk gelen salman dır Horasanlı dede Salmandır. Erzade olmasını nedeni ermiş kişisin derler gerçekten erzadesin derler ve öyle kalır zamanla isim oraada kalır. sonradan ismi değiştirilince Otağlı olur.

1650'lü yıların ilk çeyreğinde, Anadolu toprakları hareketli bir göç dalgası yaşamaktaydı. Göçler, Osmanlı topraklarına dışarıdan gelenlerle olduğu gibi içeride de bir yöreden başka yöreye olacak şekilde gerçekleşiyordu. Damal, bu dönemde Rus topraklarıyla Bereketli Hilal arasındaki göç yolları üzerinde yer almaktaydı. Doğuda görülen göçlerde Osmanlı'nın doğu politikası önemli bir etkendir. Osmanlı'nın doğu politikasını, doğudaki rakibi Safevilerle olan ilişkileri belirliyordu. Bilindiği gibi iki devletin ilişkileri asgari düzeyde kalmıştır. İran Horasan Türkmenlerinin Anadolu göçleri dönemin şartlarından etkilenmiştir. Sülaleler olarak göçebe yaşayan Türkmenler Anadolu'nun bu karışık ve hareketli dönemlerinde soy, soplarını korumak adına güvenli bölgeler aramışlardır. İslamiyetle çok önceleri tanışan türkmenler, islamiyetin Alevi- Bektaşi felsefesini benimsemişlerdir. Osmanlı' nın Halifeliği alması ile devletin Sunni felsefeyle yönetilmeye başlamıştır. Bu anlayış TÜRKMEN Alevi-Bektaşi felsefesini benimsemiş Türkmenlerce kabul edilmemiştir. Türkmenlerin göçebe kimliğinin önemli bir unsuru olan Otağ,Çadır anlamındadır. Otağlı isminin burdan geldiği düşünülmektedir. Otağlı, bir Otağ'ya bağlı olan demektir. Otağ, bir soy'un birlikteliğini ifade eder. Tarihte birçok otağ bir araya gelerek daha büyük otağlar oluşturmuşlardır. Otağlı'da yaşayan birçok sülalenin olması da bunun bir örneğidir.OĞUZ TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Yemekler, KATMER, HELVA , SİNİALTI, HINGEL, SÜNDÜRME; Geleneklerine bağlıdırlar Ardahan iline 50 km, Damal ilçesine 5 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi var fakat fal degil. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.