Delice Çatallıkarakoyunlu Köyü

Delice Çatallıkarakoyunlu Köyü

Çatallıkarakoyunlu Köyü haberleri, Delice Çatallıkarakoyunlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çatallıkarakoyunlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Çatallıkarakoyunlu köyünde vefat edenler, köyün eski a

Delice Çatallıkarakoyunlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çatallıkarakoyunlu köyü son dakika gelişmeleri, Çatallıkarakoyunlu köyüne özgü yemekler, Delice Çatallıkarakoyunlu köyünün tarihi, Çatallıkarakoyunlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çatallıkarakoyunlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çatallıkarakoyunlu, Kırıkkale ilinin Delice ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çatallıkarakoyunlu Köyü Resimleri ve Çatallıkarakoyunlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Delice Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Delice Kırıkkale Arası Kaç Km? Delice Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Delice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Delice Çatallıkarakoyunlu Köyünde doğan biri var mı? Delice Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çatallıkarakoyunlu,Kırıkkale ilinin Delice ilçesine bağlı bir köydür.Köyün gelenek ve görenekleri anadolunun birçok yerinde benzerlikler göstermesine rağmen değişikliklerde gösterdiği olur Çatallıkarakoyunlu köyünde de birçok gelenek ve görenek teknolojinin gelişmesiyle unutulmaya yüz tutmasınarağmen hala yaşatılanlarıda vardır. Bunlardan biri de düğünleridir. Düğünler bir hafta önce erkek tarafının evinde çatıya beyaz bayrak dikilmesiyle başlar bunun anlamı bu evde bir düğün yapılacağı ve hazırlıklarının başladığıdır köyde buna düğün ekmeği veya yemeği denir köy halkı elinden geldiğince erzak ve benzeri şeylerle gelerek düğün sahibine yardımcı olur. Düğünden birgün önce yemekler yapılır. Kız evinede erkek tarafının gücüne göre büyükbaş veya küçükbaş birhayvan gönderilir buna köyde kına davarı denir. Cuma günü cuma namazından sonra daha önceden; ayna, elma, renklibezler ve daha başka şeylerle süslenmiş Türk bayrağı dualar eşliğinde yüksek biryere dikilir ve böylece düğün başlamış olur. Cuma günü değişik eğlencelerle devam eder, cumartesi yine değişik eğlencelerin yanında birazdaha renklenir, kızevine davetiye ve kına götürülür akşamda kız evi davetiye ve kına getirir yöresel ezgilerle damat'ın kınası yakılır damat'a kınada sadıcı eşlik eder ayrıca sadıcı düğün bitimine kadar damat'ın yanından ayrılmaz erkek tarafında bir ikinci Türk bayrağı olur bunu köyün gençlerinden biri taşır ve kız tarafına gidildiğinde kız tarafı bu bayrağı almaya çalışır. Cumartesi yine eğlence ve yöresel oyunlarla devem eder bu oyunlardan birisi köse oyunudur erkelerden 2 kişi kadın bir kişide köse olur köyün gençleri kadınları kaçırmak ister kösede elindeki sopa ile engel olmak ister pazar günü gelin almaya gidilir kızevi sopalarla karşılar erkek tarafından bazılarını döver gibi yaparlar ama mutlaka bir kişiyi suya atıp ıslatırlar kapı açılmıyor sandığın üzerine oturma gibi gelenekler olur gelin erkek evine gelince damat'ın babası ve annesi göreş tutarlar tabi galip bellidir yardımlarla annesi galip gelir ve damat'ın annesinden çeşitli vaatlerle gelin arabadan iner testi kırılması havaya para atılması eşiğe çivi çakılması ve yağ sürülmesiyle eve girilir. Pazartesi günü yine köyhalkının kadınları toplanarak gelinin duvağını açarlar burada da geleneksel etkinlikler olur.Kırıkkale iline 70 km, Delice ilçesine 22 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. yazları çok sıcak kışları ise kuru ve soğukturKöyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır. fakat öğrenci olmadığından taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ve çok nadir su verilmektedir ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt gibi görünüp yarısıda topraktır köyde elektrik ve sabit telefon vardır. su çok nadir verilmekte ve köylüler çeşmelerden getirmektedirler ve ayrıca diğer koylerdende bu çeşmeye gelinmektedir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.