Delice Çoğul Köyü

Delice Çoğul Köyü

Çoğul Köyü haberleri, Delice Çoğul köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çoğul köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Çoğul köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Delice Çoğul köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çoğul köyü son dakika gelişmeleri, Çoğul köyüne özgü yemekler, Delice Çoğul köyünün tarihi, Çoğul köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çoğul köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çoğul, Kırıkkale ilinin Delice ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çoğul Köyü Resimleri ve Çoğul köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Delice Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Delice Kırıkkale Arası Kaç Km? Delice Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Delice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Delice Çoğul Köyünde doğan biri var mı? Delice Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çoğul,Kırıkkale ilinin Delice ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı Ergen Hanlar'dan gelmiştir. Selçuklulardaki boy yapılanmasının dağılmalarından sonra oluşmuş olup kurucusu Recep Tahir Efendi'dir. O, "Çoğul bir halk olsun, buradan ülkenin dört bir yanına yayılsın" sözlerinde bulununca, köyün adı Çoğul olarak kalmıştır. Köyün o zamanki ileri eşraflarından Çetin Bey, Duran Emmi, Levazımcı Ferhat Efendi ve Kolçaklı Harun, köyün kuruluşunda büyük etki göstermişlerdir.Köy Oğuz boyuna bağlı olup çok kültürlü bir yapıya sahiptir. Milliyetçi bir halkı vardır, köyün dışarısında bilinirlik kazanmış en büyük halk dansı "ağırlama halayı"dır. Genelde hamur işi yemekler yapılmaktadır. Köyün çoğunluğu Ankara DSİ 5. Bölge Müdürlüğü'nde çalışmaktadır. Ali Taşkıran, Ümit Şentürk, Dursun Karadoğan ve Osman Örsdemir bunlardan başlıcalarıdır.Kırıkkale iline 62 km, Delice ilçesine 9 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.