Delice Çongar Köyü

Delice Çongar Köyü

Çongar Köyü haberleri, Delice Çongar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çongar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Çongar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Delice Çongar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çongar köyü son dakika gelişmeleri, Çongar köyüne özgü yemekler, Delice Çongar köyünün tarihi, Çongar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çongar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çongar, Kırıkkale ilinin Delice ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çongar Köyü Resimleri ve Çongar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Delice Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Delice Kırıkkale Arası Kaç Km? Delice Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Delice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Delice Çongar Köyünde doğan biri var mı? Delice Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çongar,Kırıkkale ilinin Delice ilçesine bağlı bir köydür.Kırıkkale ili Delice ilçesine bağlı olan köyün ismi Cöngeri Türklerinden gelmektedir. 1959 yılına kadar Keskin ilçesine bağlı iken, Delice'nin ilçe olmasından sonra buraya bağlanmıştır. Yozgat Yolu üzerinde bulunan Çerikli Kasabası' nın 13 km batısındadır. Bu bölgede bulunan köyler genelde Oğuz Türklerinin boyları olan Türkmen ve Yörüklerden oluşmaktadır. Çongar köyünü ise Yörükler oluşturur. Tarih kitaplarında köyün yaklaşık 400 yıla dayanan bir tarihinin olduğu yazılmakta ise de; Çongar Köyünün 3,5 km doğusunda Çerikli kasabası yolu üzerinde bulunan 8,5 m yüksekliğindeki Kültepe höyüğünden ve çevrede yapılan arkeolojik kazılardan elde edilen bulgularda M.Ö. 3000 yıllarına kadar indiği görülmektedir. Çongar köyünün Kırıkkale İl merkezine olan uzaklığı yaklaşık 62 km'dir. Doğu Anadolu ve Karadeniz Karayolu ile Demir yolunun köye uzaklığı nedeniyle köy fazla gelişmemiştir. Köyde I. Dünya Savaşları ve Kurtuluş savaşlarında şehitler olduğu gibi Kore ve Kıbrıs savaşı Gazileri de bulunmaktadırKırıkkale İline 62 km, Delice ilçesine 23 km ve çerikli kasabasına 13 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır yalnız son dönemdeki göçlerden sonra taşımalı eğitime geçildiğinden kapanmıştır. Az sayıdaki örgenciler servislerle Çerikli'deki okula taşınmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyonu vardır . PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır yalnız hizmet vermemektedir . Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.