Delice Herekli  Köyü

Delice Herekli Köyü

Herekli Köyü haberleri, Delice Herekli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Herekli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Herekli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Delice Herekli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Herekli köyü son dakika gelişmeleri, Herekli köyüne özgü yemekler, Delice Herekli köyünün tarihi, Herekli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Herekli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Herekli, Kırıkkale ilinin Delice ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Herekli Köyü Resimleri ve Herekli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Delice Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Delice Kırıkkale Arası Kaç Km? Delice Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Delice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Delice Herekli Köyünde doğan biri var mı? Delice Doğumlu Ünlüler Kimler?

Herekli,

Kırıkkale ilinin Delice ilçesine bağlı bir köydür.Köyde Orta Anadolu kültürü hakimdir.Oğuzların Avşar boyunun Herikli kolundandırlar.Düğünler Cuma namazından sonra bayrağın dualanmasıyla başlar. Cumartesi Gelin ve Damat yakınları karşılıklı birbirlerine kına getirirler kalabalık gruplar halinde, o gün tüm köy halkı yemeğini düğün evinde yer. Gece eğlence en doruk noktaya gelir. Pazar sabahı kız evini bir hüzün erkek evini ise tatlı bir telaş sarar yine kalabalık eşliğinde gelin almaya gidilir. Davul-Zurna eşliğinde 5-6 aşamadan oluşan yalnız erkeklerin çektiği (oynadığı), kadınlarında zılgıtları(lilili) ile eşlik ettiği halayı görülmeye değerdir. Askere gidecek gençlerde yaklaşık son bir aylarını evlere davete giderek geçirirler. Büyükleri askerlikle ilgili nasihat ederler askerliğin kutsallığı anlatılır, eğlenceler düzenlenir aynı tertipler tek yumruk olur. Kınalar yakılır, gidiş günü geldiğinde Köy Meydanında herkes toplanır son nasihatlar edilir. Köyün İmamı dualarını yapar ve ayrılık başlar.Yemek kültürü Sabah kahvaltısında iki saç arasında tezek korunun içerisine gömülerek pişirilen sıcak pamuk gibi(adından anlaşıldığı gibi) Melek Çöreği arasına dürüm yapılmış tam yağlı çömlek peyniri, Arapaşı, Hasıde(Pekmez, Un ve Tereyağdan oluşur), Yufka üzerine dökülen hafif sulu Bulgur pilavı ve yanında Fasulye-Patlıcan Turşusu, üzerine tasta buz gibi soğuk ve köpüklü üzüm ekşisi içilir, arap aşı, omaç(bol tereyağda Yumurta ve Yufka ekmeğin karışımı dürüm),Gölleme ve Çalma(pekmezden yapılan bir tür marmelat)Kırıkkale iline 60 km, Delice ilçesine 16 km uzaklıktadır. ulaşım DDY ve karayolları ile sağlanmaktadır, çerikliden karayolu mesafesi 9 km.dir.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. iki sürü vardır bir sebahattinin diğeride omuşun haydarındır. mezarcıdan fırsat kalırsa avcılıkta vardır. Ekrem ZEREPCANKöyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur herkes duluk dibine gider. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.