Delice Yaylayurt Köyü

Delice Yaylayurt Köyü

Yaylayurt Köyü haberleri, Delice Yaylayurt köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yaylayurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Yaylayurt köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Delice Yaylayurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yaylayurt köyü son dakika gelişmeleri, Yaylayurt köyüne özgü yemekler, Delice Yaylayurt köyünün tarihi, Yaylayurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yaylayurt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yaylayurt, Kırıkkale ilinin Delice ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yaylayurt Köyü Resimleri ve Yaylayurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Delice Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Delice Kırıkkale Arası Kaç Km? Delice Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Delice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Delice Yaylayurt Köyünde doğan biri var mı? Delice Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yaylayurt,Kırıkkale ilinin Delice ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün halkı daha önce çeke de yerleşmişler. Daha sonra da şimdiki köy yerine taşınmışlardır.Tarih tam olarak bilinmemektedir.Yalnız şu an köyün kurulu bulunduğu alanın ormanlık olduğudur.Ormanlık alanın tombaklar denilen sülale tarafından yakılarak açıldığı söylenmektedir hatta yangının çok uzun bir süre devam ettiği söylenir.Zamanla çekede bulunan köylüler çeke nin su sorunları sebbiyle buraya taşınmışlardır.Burada yaşayan halk eski zamanlarada göçebe hayatı yaşandığını yazları uzunyaylaya gidildiğini kışları ise tekrar köye dönmekte oldukları yaşlılarından öğrenilmiştir.

Birinci dünya savaşı ve daha önceki yıllarada köye karadenizden gelip yerleşenler olmuş olup soyadı olarak kumtepe olanlardır.Kumtepe soyu sarı hoca lakabıyla anılan hocanın köye gelip yerleşmesi ile başlar.Renk ve ten yönündende hala karadenizlilik özellikleri devam etmektedir.

Hayvanlardan elde edilen yünlerde yine Ankarada samanpazarında satılmaktaydı.O zamanlar yakın arkadaşı olan karabekirli bir kişiden bahsetmiş ve onun istanbula yerleştiğini söylemiştir.İstanbula ziyaretine gittiğinde onu ziyaret etmiş ve istanbula gelmesi istenmiş fakat Kara Duran bunu yapmamıştır.Daha sonraki yıllarda istanbula gitmediğinden dolayı hayıflanmıştır.

Ekilen tarlaların o dönem biçilmesi tırpanla olmakta ve bunları yapanda çoğunlukla küçükavşar köyünden gelenler yapmaktaydılar.Bazı seneler tarlaların tırpan işinin kışa kadar sürdüğü olmaktaydı.KaraDuranın kızlarından olan (annem )Şahan bunları sıklıkla anlatır o dönemi hep özlemle anlatırdı.Çerikliden yüklenen buğdaylardan alınan paraların yeşil desteler halinde geldiğini belirtirdi. Kara Duran bir dönem Kırıkkalaye gitmiş orada ticaretle uğraşmış daha sonra köye tekrar dönmüştür.Kırıkkale iline 62 km, Delice ilçesine 8 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.