G ile başlayan çiçek isimleri

G ile başlayan çiçek isimleri

G harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, G ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler haberimizde.

Doğa, orman, bitkiler ve çiçeklerden bahsedilince sizinde yüzünüzde gülümsemeler meydana geldiğini düşünüyoruz. Acaba bu gülümseyenlerden kaç kişi "g ile başlayan çiçek isimleri" hakkında bilgi sahibidir? Bu yazımızda hafızanızı tazelemek için "g harfi ile başlayan çiçekler" hakkında yazı hazırladık. "g ile başlayan çiçekler" hakkında bilgi sahibi olmadan önce çiçekler hakkında da kısa bir bilgi hazırladık. Detaylar haberimizde... 

Çiçek Nedir?

Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur.

Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır.

Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar (sepal) ve taç yapraklar (petal). Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır. Döllenme ve ekseriya yavru bitkinin ilk gelişmesi burada olur.

G ile Başlayan Çiçek İsimleri

G ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca G harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamında.

  •     Gecesefası,
  •     Gelincik,
  •     Gül,
  •     Gülhatmi,
  •     Günebakan,
  •     Gardenya,
  •     Gâvur gülü,
  •     Geven,
  •     Glayör,
  •     Guğu çiçeği
  •     Güldefne
  •     Gülgoncası
  •     Gündöndü
  •     Güneş gülü
  •     Gelinel çiçeği
  •     Gardenya
  •     Guğu çiçeği
  •     Gazanya
  •     Gerbera
  •     Gıvışkan
  •     Gülibrişim
  •     Güzelavrat otu

G harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Gece sefası çiçeği: Bilimsel adıyla Mirabilis Jalapa çiçekleri öğleden sonra açılır ve gece boyunca açık kalmaya devam eder.Gün ışığındaki azalma çiçeği açılmaya iter.Bulutlu bir günse, şafak sökmeden çiçek açabilir.

Gelincik çiçeği: Dünya üzerinde çok geniş bir yayılma alanına sahip olan gelincik çiçeği, Gelincikgiller ailesinin bir üyesidir. Yaprakları mavi - yeşil arasında bir renkte olan gelincikler genelde, çok koyu kırmızı olurlar. Gelincik çiçeği, yetiştiricisini mutlu eden çiçek türlerindendir.

Gül: Anavatanı Anadolu, İran ve Çin olan bu güzel kokulu çiçek, Rosaceae yani Gülgiller familyasına ait bir çiçektir. Anavatanı bu bölgeler olmasına rağmen daha birçok farklı yerde de yetişebilir. Çevre düzenlemesi alanında da sıkça tercih edilen Gül, kesme çiçek alanında da en çok talep gören türdür.

Gülhatmi: Bilimsel adı Althaea officinalis olan hatmi çiçeği, soğuk aylarda vücudumuzun büyük dostlarındandır. Bazı yörelerimizde Hire, Devegülü, Silindir Çiçeği, Gülhatmi olarak da bilinmektedir. Temmuz – Ağustos aylarında çiçekleri açan bitki, 50-150 cm'ye kadar boylanabilmektedir.

Gardenya: Rubiaceae familyasından gelen, karşılıklı dizilmiş koyu yeşil ve tüylü yaprakları bulunan aslen tropikal bir bitkidir. Gardenya kokusu ile evlerin en sevilen bitkilerindendir. Ancak kokusu kadar gardenya çiçeği anlamı da güzeldir.

Glayöl Çiçeği: Bir diğer adı Kuzgun Kılıcı'dır. Glayölün çiçekleri, 2 – 4 metre arasında boylanabilen uzun bir başakta açar. Bitkinin turuncu, sarı, kırmızı gibi bir çok pastel renkte çiçekleri vardır. Bahçede veya saksıda rengarenk bir görünüm oluşmasını sağlar.

Güldefne çiçeği: Diğer adı zakkumdur. Zakkum çiçeği güzelliğiyle her zaman göz alabilen bir çiçek olduğu için dikkatleri kolayca üzerine çekmeyi başarmıştır. Bu güzelliği insanlara onun masum bir bitki olduğunu düşündürebilir fakat zakkum son derece zehirli bir bitkidir ve kesinlikle uzak durulmasında fayda vardır.

Günebakan çiçeği: Papatyagiller ailesinin bir üyesidir ve Türkiye'de daha çok ayçiçeği olarak bilinmektedir. Ayçiçeği Türkiye'de yoğunlukla Marmara bölgesinde yetişmektedir. Günebakan, gündöndü ve günçiçeği diye de bilinen bir bitki türüdür.

Güneş gülü: Dünyanın pek çok bölgelerinde kendiliğinden yetişen uzun ve beyaz tüylü ve çiceklere sahip olan harika bir bitkidir. Ortalama olarak 5 ila 10 cm arasında değişebilen boylarda yetişen güneş gülü bitkisi aynı zamanda böcek yiyebilen nadir bitki türlerinden biridir.

Gardenya çiçeği: Beyaz bir çiçek açtığı için meleğe benzetilir. Buda günahsız bir melek anlamına gelirken, hassas çiçeklere de sahip olduğu için, beni unutma ve gerçek aşkımsın gibi anlamları da taşır. Tüm bunların yanında gizli aşkı da simgeler.

Gazania: Güney Afrika'ya özgü Asteraceae familyasındaki çiçekli bitki cinsidir. Yaz aylarında uzun bir süre boyunca parlak sarı ve turuncu tonlarında büyük, papatya benzeri kompozit çiçek başları üretirler. Genellikle kuraklığa dayanıklı yer örtüsü olarak ekilirler.

Gülibrişim: Baklagiller familyasından 15 m'ye kadar boy yapabilen küçük bir ağaç. İkili tüysü yapraklar karşılıklı dizilmiştir. Çok sayıda küçük yaprakçık bulunur, yaprak kenarları tamdır. Er dişi çiçekler pembe renklidir; çiçekler yaz ortasında açar. Polenleri alerjik reaksiyona neden olabilir.

Güzelavrat otu: Patlıcangiller familyasına ait çok yıllık otsu bir bitkidir. "Atropin" maddesi bu bitkinin halüsinojenik özellikleri olan oldukça zehirli yemişleri boyunca olan yapraklarından elde edilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.