Giresun Uzgur Köyü

Giresun Uzgur Köyü

Uzgur Köyü Haberleri, Giresun Uzgur Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Giresun Uzgur Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Giresun Köyleri Arasında Yer Alan Uzgur Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Giresun Uzgur  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uzgur  köyü son dakika gelişmeleri, Uzgur  köyüne özgü yemekler, Giresun Uzgur  köyünün tarihi, Uzgur  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uzgur  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uzgur  , Giresun ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uzgur   Köyü Resimleri ve Uzgur   Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Giresun Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Giresun Hava Durumu? Giresun Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresun li iseniz  Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresun li Ünlüler arasında Giresun Uzgur  Köyünde doğan biri var mı? Giresun Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uzgur ,Giresun ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

1515 yılının vergi defterine göre köy Hasan Dede Zaviyesi'ne aittir: "Güneyi Saru Yar-Musa Çavuş değirmenine, doğusu ise Uzgur Deresine erişir. Kuzeyde denize, batıda da adı geçen değirmen argına ulaşır. Bu mülk içindeki değirmeni ile Kısırcalu köyünde Meşhet alanı ve Çoban Evreni adlı yerler de Hasan Dede’nin oğulları tasarrufu altındadır.(TTD, 52, 678)" Aynı arşivlerde köyde Bektaşi kültürünün yaşadığı görülmektedir.(Hasan,Hüseyin,Ali gibi isimlerin çokluğu bu yüzdendir.) Köydekilerden bazıları ramazan orucu tutmadıkları için Erzurum kadısına şikayet edildikleri yazılıdır. Köyün adı 'uzgur' kelimesi PONTUSCA'da yakın mahalle, yakın köy anlamına gelmektedir. Köyün en eski ailesi SARI İSİN OĞULLARI(ÇOLAKOĞLU) sülalesidir. Köy nüfusunun tamamına yakını Oğuzların 24 Boyundan biri olan ÇEPNİ TÜRKMENLERİ'dir.'

Köyün geleneksel yemekleri pancar diblesi, pezük kavurma, merevcen kavurma,galdirik turşusudur.Giresun merkezine 5 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Camisinin minaresi yoktur.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.