Göle Toptaş Köyü

Göle Toptaş Köyü

Toptaş Köyü haberleri, Göle Toptaş Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Toptaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Toptaş Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Göle Toptaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Toptaş köyü son dakika gelişmeleri, Toptaş köyüne özgü yemekler, Göle Toptaş köyünün tarihi, Toptaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Toptaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Toptaş , Ardahan ilinin Göle ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Toptaş  Köyü Resimleri ve Toptaş  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Göle Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göle Ardahan Arası Kaç Km? Göle Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Göle Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Toptaş  Köyünde doğan biri var mı? Göle Doğumlu Ünlüler Kimler?

Toptaş , Ardahan ilinin Göle ilçesine bağlı bir köydür.  

Köy, adını, köyün ortasında bulunan büyük kaya parçasından aldığı bilinmektedir.Ardahan iline 62, Göle ilçesine 18 km uzaklıkta bir dağ köyüdür.
Karasal iklime sahiptir. Kışları yoğun kar yağışlı ve soğuktur.Türkiye'nin en soğuk ilçeleri arasındadır.Yazları yağışlı serin ve güneşlidir.
Köyün gelenek ve görenekleri hakkında bilgi yoktur.Köyün ekonomisi büyükbaş hayvan ticaretine dayanmaktadır. Köyde süt ve süt ürünleri de üretilmektedir. Özellikle çirçil (tel peynir) ve kaşar peyniri üretilmektedir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilizedir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.