Hanak Dilekdere Köyü

Hanak Dilekdere Köyü

Dilekdere Köyü haberleri, Hanak Dilekdere Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dilekdere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Dilekdere Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Hanak Dilekdere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dilekdere köyü son dakika gelişmeleri, Dilekdere köyüne özgü yemekler, Hanak Dilekdere köyünün tarihi, Dilekdere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dilekdere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dilekdere , Ardahan ilinin Hanak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dilekdere  Köyü Resimleri ve Dilekdere  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hanak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hanak Ardahan Arası Kaç Km? Hanak Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Hanak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Dilekdere  Köyünde doğan biri var mı? Hanak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dilekdere , Ardahan ilinin Hanak ilçesine bağlı bir köydür.  

Dilekdere köyü 93 harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus harbinden önce 1850 yıllarında 4 sülalenin Ardahan sancak beyliği tarafından bölgeye yerleştirilmesi ile Hoşret köyü adı ile kurulmuştur. Rus işgal dönemlerinde Ermeni katliam ve zulmüne uğrayan köyden çok az insan dere ve ormanlara kaçarak katliamdan kurtulmuştur. Rusya ile yapılan anlaşma ile 23.2.1920 tarihinde ülke topraklarına tekrar katılmıştır. 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı dönemlerinde Rus işgali altında olduğundan bölge halkı çok açlık ve sefalet çekmiştir. 1936 yılında arazi tahsisleri yapılarak köy halkı toprak sahibi yapılmıştır.

1. derecede orman köyü iken OğuzyoӀu, Arıkonak ve Geçköy iӀe birlikte Ortakent beldesine mahaӀӀe yapılan köy, 2009 yıӀında belde statüsünden çıkarılıp Hanak ilçesine bağlı bir mahalle yapılmıştır. 150 yıllık olan köy bugün ilk hali ile mahalle olarak ayaktadır. Köy halkı; 2 odalı, yarısı toprak altında, 1 odada hayvanları, diğer odada kendileri, ilkel şartlarda yaşamaktadır. Devlete hiçbir külfeti yoktur. Orman bitişiği olmasına rağmen hiçbir köylü 1 ağaç kesip evine çatı yapmamıştır. Toprak damlar akmaktadır.TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları güçlüdür.

Gençlerin tümü okur-yazardır ve eğitim düzeyi yüksektir. Köy halkı bölgede saygındır.Yemek kültürü zengindir. Hamur işlerinden Hangel ve Hınkal meşhurdur. Hınkal kaz eti ile yapılır. Ayrıca Anadolu sebze yemekleri yapılır. Ayrıca kuzu çevirmesi, portakallı ördek, yaban kazı kızartması, kaburga dolması da diğer meşhur yemeklerindendir.
Ardahan il merkezine 43, Hanak ilçesine 9 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım, hayvancılık ve arıcılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır. 8 yılın 5 yılı Ortakent Dilekdere mahallesinde öğrenimin yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.