Hanak İncedere Köyü

Hanak İncedere Köyü

İncedere Köyü haberleri, Hanak İncedere Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, İncedere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan İncedere Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Hanak İncedere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İncedere köyü son dakika gelişmeleri, İncedere köyüne özgü yemekler, Hanak İncedere köyünün tarihi, İncedere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İncedere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İncedere , Ardahan ilinin Hanak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İncedere  Köyü Resimleri ve İncedere  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hanak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hanak Ardahan Arası Kaç Km? Hanak Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Hanak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır İncedere  Köyünde doğan biri var mı? Hanak Doğumlu Ünlüler Kimler?

İncedere , Ardahan ilinin Hanak ilçesine bağlı bir köydür.  

Eski ismi “Piklop” olarak bilinmektedir. Daha sonra ise köyün adı “İncedere” olarak değiştirilmiştir. Bölgenin Osmanlı hâkimiyetine girmesini müteakiben yapılan 1573 tarihli arazi kayıtlarında köyün ismine rastlamak mümkündür. 1573 tarihindeki kayıtlara göre Meşe Ardahan (Hanak) bölgesi sınırlarında kalan köyün “Piklop” olarak geçmektedir. Bu durum köyün en az 500 yıllık bir geçmişinin olduğunu göstermektedir. Köyün içerisinde kurulu bulunan 1851 tarihinde yapılan Kale de bu tarihi doğrulamaktadır.

Köyün merkezi Hanak ilçesine uzaklığı 5 km, il merkezi Ardahan’ a olan uzaklığı 33 km’dir. Köyün kuzeyinde Koyunpınar köyü, kuzeybatısında İncedere köyü, batısında İncedere , doğusunda ise Alacam köyü ve güney sınırında da Ardahan ili bulunmaktadır. Köyün batısında Yalnızçam Dağları ve kuzeydoğusunda da Kol Dağı'nın uzantıları bulunmaktadır. Köyde bulunan akarsular küçük dereler halinde doğup, köy merkezinden geçerek, Alacam köyü içerisinden Çot çayına karışır. Köyün batısında yayla olarak kabul gören düzlükler yer almaktadır. Köyün denizden yüksekliği 1.800 metredir.

Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Halkın büyük çoğunluğu küçük çiftçi olup, tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Köy çevre ekili alan ve mera yönünden zengindir. Genel olarak köyde arpa, buğday yem bitkileri ekimi yapılmaktadır. Tarımda makine kullanımı artmaktadır. Yüksekliğin fazla olması, dolayısıyla kış aylarının ağır geçmesi nedeniyle meyve ve sebze tarımı yapılamamakta, bu ürünlerin tamamı satın alınmaktadır. bazı yıllarda ihtiyaca yetecek ürün dahi elde edilmemektedir. Tarımsal alanda hayvancılık ilk sırayı almaktadır. Bitkisel üretim daha sonra gelir. Köyde mera, otlak ve yaylak varlıkları geniş olduğundan önemli bir hayvancılık potansiyeline sahiptir. Köyde hayvancılığın büyük bölümünü büyükbaş hayvancılık oluşturmakta olup, küçükbaş hayvancılık çok azdır. Köyde arıcılık da yapılır. Bölgemizin zengin florasından dolayı arıcılık için iyi bir potansiyel mevcuttur.

Köyde, ilköğretim okulu vardır. Bunun yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.