Hanak Karakale Köyü

Hanak Karakale Köyü

Karakale Köyü haberleri, Hanak Karakale Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karakale köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Karakale Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Hanak Karakale köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karakale köyü son dakika gelişmeleri, Karakale köyüne özgü yemekler, Hanak Karakale köyünün tarihi, Karakale köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karakale köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karakale , Ardahan ilinin Hanak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karakale  Köyü Resimleri ve Karakale  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Hanak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Hanak Ardahan Arası Kaç Km? Hanak Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Hanak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Karakale  Köyünde doğan biri var mı? Hanak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karakale , Ardahan ilinin Hanak ilçesine bağlı bir köydür.  

Birçok Osmanlı-Rus savaşına tanıklık eden bölgede nüfus hareketlerinin yoğun olması nedeniyle köyün ilk kuruluşu ve tarihi hakkında çok detaylı bilgiler bulunmamaktadır. Ancak nüfus kayıtlarından 1800'lü yılların ikinci yarısında köyün var olduğu teyit edilmiştir. Türkiye ile Rusya sınırında olan köyün nüfusunu Anadolu'dan iskan politikası nedeniyle sınır bölgelerine yerleştirilen Türklerin oluşturduğu bilinmektedir.

Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Karakale Köyü'nde Anadolu'nun diğer yörelerinde olduğu gibi geleneksel kırsal Türk kültürü ve töreleri hâkim olup, etnik yapı olarak da Türklerden oluşmaktadır.Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları güçlüdür. İslam dininin Sünni geleneğinin hakim olduğu köyde iki adet Camii bulunmaktadır. Temelde ekonomik sebepler olmak üzere iklim şartları ve sosyal imkansızlıklar gibi nedenlerle Karakale köyü aşırı oranda göç vermiştir. Köyün nüfusu her geçen günde azalmaktadır. Mevcut durumda köyde yaşayanların büyük çoğunluğunu yaşlı insanlar oluşturmaktadır. Köy nüfusuna kayıtlı başta büyük şehirler olmak üzere Türkiye'nin orta ve batı bölgelerinde yaşayan çok sayıda kişi bulunmaktadır. Köyün yöresel yemeklerinin ekseriyeti et, süt ve hamur yemeklerinden oluşmaktadır.
Ardahan iline 46 km, Hanak ilçesine 20 km uzaklıkta olup, doğusunda Dumanlı, Kuzeyinde Ilgar dağı, batısında Cin dağı bulunmaktadır. Köy akarsu kenarına kurulmuş olup, bir vadinin içerisindedir.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köy ilk bahar yağmurları ve kurak geçen yazdan sonra giydiği beyaz gelinliği sekiz ay boyunca üzerinde taşımaktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır; ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi, Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.