Keşap Gönüllü Köyü

Keşap Gönüllü Köyü

Gönüllü Köyü haberleri, Keşap Gönüllü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gönüllü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Gönüllü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keşap Gönüllü  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gönüllü  Köyü son dakika gelişmeleri, Gönüllü  Köyü ne özgü yemekler, Keşap Gönüllü  Köyü nün tarihi, Gönüllü  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gönüllü  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gönüllü  Köyü, Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gönüllü Köyü Resimleri ve Gönüllü Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Keşap Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Keşap Giresun Arası Kaç Km? Keşap Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Keşap Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Keşap Gönüllü  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Keşap Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gönüllü , Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı Istiklal savaşında köyden 40 küsur kişinin savaşa katılmak için gönüllü olmuştur bu yüzden Atatürk köyün ismini Gönüllü köyü adını vermiştir.Köyün kuruluş tarihi 18. yüzyıla dayanmaktadır.Köyde mesken olan sülaler Eğrioğulları, Alemdaroğulları, Havaoğulları, Emecanoğulları, Hacıhasanoğulları, Duduoğulları, Haydaroğulları, Karabicoğulları ve Tosunoğulları'dır. Topal Osmanağa'nın sağ kolu Alemdaroğlu Şah İsmail ve Halep şehidi Selami Aynur Gönüllü köyündendir. Ülkenin ve dünyanın pek çok yerinde eğitim, sanayici, ticaret, yönetim ve hukuk alanında yetişmiş insanları bulunmaktadır. Köyün telekominikasyon iletileri ile Mehmet Aynur ilgilenmektedir.Muhtarı, Mustafa Albayrak'tır.

Karadeniz kültürü hakimdir.Kemençe eşliğinde Giresun Karşılaması ve Horon oynanır. Pancar (Karalahana)'dan yapılan yemek çeşitleri meşhurdur. Balık tüketimi (hamsi, mezgit, sargan, kraçe, lendanoz vb.) yaygındır. Arıcılık gelişmiştir. Yayla kültürü devam etmektedir. Başyayla ve Turnaobası yaylalarına Mayıs ayının 15'inden sonra göç edilir.Giresun iline 22 km, Keşap ilçesine 8 km uzaklıktadır. Karadeniz iklimi görülmektedir. Metrekareye düşen yağış miktarı yıllık 2000 kg'ın üzerindedir. Ortalama rakımı 100 metredir. Yetişen tarım ürünleri yeterli kalitenin üzerinde olduğu için tercih edilir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi fındık üretimine dayalıdır. Çay ve kivi üretimi de yapılmaktadır. Büyükbaş hayvancılık gelişmiştir. Büyükşehirler ve yurtdışı ile bağlantılı olduğu için ekonomide alım gücü yüksektir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.