Keşap Karadere Köyü

Keşap Karadere Köyü

Karadere Köyü haberleri, Keşap Karadere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karadere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Karadere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keşap Karadere  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karadere  Köyü son dakika gelişmeleri, Karadere  Köyü ne özgü yemekler, Keşap Karadere  Köyü nün tarihi, Karadere  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karadere  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karadere  Köyü, Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karadere Köyü Resimleri ve Karadere Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Keşap Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Keşap Giresun Arası Kaç Km? Keşap Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Keşap Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Keşap Karadere  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Keşap Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karadere , Giresun ilinin Keşap ilçesine bağlı bir köydür.

Koman Türklerinin köyüdür.

Karadere Köyü, Giresun, Keşap ilçesine bağlı bir köydür. Eski ismi Valıt'tır. Soyadı kanunuyla beraber ismi de değişmiştir.

İki tarafı derelerle çevrili olup birge olarak göze çarpar, en önemli geliri fındıktır. Köyde 80 haneden fazla aile yaşamaktadır. Ama bu aileler genelde yazın gelmektedir. Kışın çok göç verir.

köy ilçenin en büyük köylerinden biridir, Giresun siyasi ve bürökratik camiasına sayısız isim kazandırmış olup, kazandırmaya da devam edecektir. ayrıca çok göç verdiğinden bahsediliyor kesinlikle klasik karadeniz sendromudur bu göç olayı örneğin biz karadereliler ankara çankayada birlik mahallesinde 35 hane olarak örf ve adetlerimize bağlı olarak yaşamımızı sürdürmekteyiz.yazın fındık zamanı köy 200 hane civarında olmaktadır şu anda yani kış mevsiminde 80 hane köyde yaşamaktadır.Keşap ilçe merkezine 10 km.mesafede olan köy doğa harikası olmakla birlikte eski adı olan valıt (bereket) kelimesinin hakkını vermektedir.

Köyün eski adı valıt tır.Bu isim Osmanlıca da doğurtan, baba anlamına gelmektedir. Arapça kökenli bir kelimedir.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri giresun sahil kesimi ile benzerlik göstermektedir.Giresun iline 23 km, Keşap ilçesine 10 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Son dönemlerde seracılık da gelişmektedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.