Keskin Armutlu Köyü

Keskin Armutlu Köyü

Armutlu Köyü haberleri, Keskin Armutlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Armutlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Armutlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keskin Armutlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Armutlu köyü son dakika gelişmeleri, Armutlu köyüne özgü yemekler, Keskin Armutlu köyünün tarihi, Armutlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Armutlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Armutlu, Kırıkkale ilinin Keskin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Armutlu Köyü Resimleri ve Armutlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Keskin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Keskin Kırıkkale Arası Kaç Km? Keskin Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Keskin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Keskin Armutlu Köyünde doğan biri var mı? Keskin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Armutlu,Kırıkkale ilinin Keskin ilçesine bağlı bir köydür.

Türkmen kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Köyün elde yapılan kadayıf tatlısı, su böreği, düğün köftesi, bamya yemeği ve peynir helvası meşhurdur.Kırıkkale iline 47, Keskin ilçesine 18 Km. uzaklıktadır. Coğrafi olarak Keskin ilçesinin uç bölgesinde bulunur.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Bitki örtüsü karasal iklime bağlı olarak steptir (bozkır).Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. En önemli tarım ürünü karasal iklime bağlı olarak buğdaydır. Hayvancılık ise büyükbaş hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilkokul vardır, ayrıca taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Fakat su sıkıntısı devam etmektedir. Köylüler traktörlerle su taşımaktadır. PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.