Keskin Cebrailli  Köyü

Keskin Cebrailli Köyü

Cebrailli Köyü haberleri, Keskin Cebrailli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Cebrailli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Cebrailli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keskin Cebrailli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cebrailli köyü son dakika gelişmeleri, Cebrailli köyüne özgü yemekler, Keskin Cebrailli köyünün tarihi, Cebrailli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Cebrailli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cebrailli, Kırıkkale ilinin Keskin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cebrailli Köyü Resimleri ve Cebrailli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Keskin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Keskin Kırıkkale Arası Kaç Km? Keskin Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Keskin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Keskin Cebrailli Köyünde doğan biri var mı? Keskin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Cebrailli,Kırıkkale ilinin Keskin ilçesine bağlı bir köydür.Köye ilk önce Cebrail Bey gelmiş Köye onun adını vermiş ve köyün adı Cebrailli olarak kalmıştır. Tarihi veriler köyün 200 yıllık olduğunu gösterir.Köy Keskin'e 17 Kırıkkale'ye 45 km uzaklıktadır.Güneyinde Kasımağa kuzeyinde Yenialibudak köyü ile komşudur.1997 yılında köyün kuzeydoğu bölgesinde antik yerleşim birimi bulunmuş çeşitli kazı çalışmaları yapılmış fakat turizme kazandırılmamıştır.Halen köyün çeşitli yerlerinde tarihi kalıntılar bulunmaktadır.Köyün Çukuryurt bölgesinde sırasıyla Roma ve Bizans izleri bulunmaktadır. Köyün başlıca önemli yerleri:Çaykara,kuruöz,burnunucu,öz,annacın ardı ve selektor tepesidir.Kırıkkale il merkezine 44 km, Keskin ilçesine 17 km uzaklıktadır. köy 39*35'07 kuzey paraleli 33*44'27 doğu meridyeninde bulunmaktadırKöyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır genelde makinalı tarım yapılır.Araziler makinalı tarıma çok elverişlidir.Köyde sırasıyla buğday,arpa,ayçekirdeği,kavun,domates,mısır,üzüm yetiştirilir.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.