Keskin Esatmüminli Köyü

Keskin Esatmüminli Köyü

Esatmüminli Köyü haberleri, Keskin Esatmüminli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Esatmüminli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Esatmüminli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keskin Esatmüminli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Esatmüminli köyü son dakika gelişmeleri, Esatmüminli köyüne özgü yemekler, Keskin Esatmüminli köyünün tarihi, Esatmüminli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Esatmüminli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Esatmüminli, Kırıkkale ilinin Keskin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Esatmüminli Köyü Resimleri ve Esatmüminli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Keskin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Keskin Kırıkkale Arası Kaç Km? Keskin Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Keskin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Keskin Esatmüminli Köyünde doğan biri var mı? Keskin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Esatmüminli,

Kırıkkale ilinin Keskin ilçesine bağlı bir köydür.Köyün geçmişi tam olarak bilinmemektedir fakat bu civarda yaşayan eski insanlardan duyulan kadarı ile İran Horasan tarafından konar-göçer olarak gelen Oğuz-Türkmen iki kardeş Esat ve Cerit ikiye ayrılarlar. Cerit, Keskin istikametinde köyünü kurmuştur ismi Ceritmüminli,Esat ise Esatmüminli olarak köyünü kurmuştur. Köyün yerleşim merkezinde Ermenilerin yaşadığı bilinmektedir.Ermenilerden kalma bir takım kilise gibi yapılar zamanla yıkılarak baraj altında kalmıştır köy şu anda Kapulukaya Barajı kenarında güzel bir sahil kasabası haline gelmiştir. Başlıca gelir kaynakları; balıkçılık,sebze,meyve ve hayvancılık yapılmaktadır.Kırıkkale iline 23 km, Keskin ilçesine 25 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığabalıkcılık dayalıdır. bu sene yapılan araştırmalarda karahmetlilerin korsan balıkcıları balık yumurtalarını heder etmesse balık ihracatı bile yapılacagı söylenmiş konu ile ilgili yasal tedbirler alınıp gençler uyarılmış güvenlik tedbirleri artırılmıştır..

Köyde, ilköğretim okulu vardır ama okul kapalıdır fakat taşımalı eğitimden yararlanımamaktadır.

Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yok ama elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.