Keskin Polatyurdu Köyü

Keskin Polatyurdu Köyü

Polatyurdu Köyü haberleri, Keskin Polatyurdu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Polatyurdu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Polatyurdu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keskin Polatyurdu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Polatyurdu köyü son dakika gelişmeleri, Polatyurdu köyüne özgü yemekler, Keskin Polatyurdu köyünün tarihi, Polatyurdu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Polatyurdu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Polatyurdu, Kırıkkale ilinin Keskin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Polatyurdu Köyü Resimleri ve Polatyurdu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Keskin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Keskin Kırıkkale Arası Kaç Km? Keskin Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Keskin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Keskin Polatyurdu Köyünde doğan biri var mı? Keskin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Polatyurdu,Kırıkkale ilinin Keskin ilçesine bağlı bir köydür.

Kırıkkale iline 39 km, Keskin ilçesine 12 km uzaklıktadır. Köyün kuzeyinde Değirmenözü (Kavurgalı), güneyinde Alibudak, doğusunda Üçkuyu, batısında Beşler, kuzey batısında Koçak, güneydoğusunda Yoncalı köyleri ile komşudur. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köydeki ilkokul binası 1962 yılında kerpiç malzeme kullanılarak ve beş sınıflı olarak inşa edilmiş; 1972 yılında ise betonarme olarak yeniden inşa edilmiş.

Köyün içme suyu şebekesi 2000 yılından bu yana vardır. 2009 yılında da kanalizasyon şebekesi yapılmıştır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan stablize yol 1986 yılında asfalta dönüştürülmüş olup; köyde elektrik 1979’dan beri var olup ve sabit telefon vardır. Isınmada odun, kömür, tezek, sap samanın kullanıldığı Polatyurdu’nda köy camii hariç tüm evler kerpiçten imal edilmiştir. Köyde kadastro çalışmaları 1952 yılında tamamlanmıştır.

Köyün 21.000 dekarlık toplam arazisinin 11.000 dekarı mera vasıflı kayalık ve taşlık arazidir. Köydeki başlıca geçim kaynağı tarım ve haycancılık olup; buğday, arpa, yulaf, mercimek yetiştirilen başlıca ürünlerdir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.