Mazıdağı Enginköy Köyü

Mazıdağı Enginköy Köyü

Enginköy Köyü haberleri, Mazıdağı Enginköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Enginköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Enginköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mazıdağı Enginköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Enginköy köyü son dakika gelişmeleri, Enginköy köyüne özgü yemekler, Mazıdağı Enginköy köyünün tarihi, Enginköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Enginköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Enginköy , Mardin ilinin Mazıdağı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Enginköy köyü resimleri ve Enginköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mazıdağı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Mazıdağı Mardin Arası Kaç Km? Mazıdağı Hava Durumu? Mazıdağı Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Mazıdağı Enginköy Köyünde doğan biri var mı? Mazıdağı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Enginköy, Mardin ilinin Mazıdağı ilçesine bağlı bir mahalledir.Engin Köyü Kürtçe ismi Zızne olarak bilinir.1700 yıllarda Bingöl yayladere taraflarından gelip köye yerleşmişlerdir. Dimılı aşiretine mensupturlar Köy 1900-2000 yılları arasında mazıdağının büyük ve arazi olarak enbüyük köylerindendi hayvancılığın azalması modern tarıma geçiş başlamasından sonra mahallede nüfus azalmıştır.Mahalleden ayrılanlar ağırlıkta Mazıdağ(Merkez) olmak üzere Diyarbakır(Merkez) birkısmı Derik ve çevresi ve mala êliyê fêrikê de İstanbul'a yerleşerek mahallesi nüfusunda önemli bir azalmaya neden olmuştur mahallede mala holo kalmıştır.Halen mahallede yaklaşık olarak 15-20 hane bulunur kaynak:Engin Köyü tarihiHur u revvi, tırşık, bırınç, gırar, nane tennure, kebap, şorbeşir, dıms u mast, patile, hespıng, gıruz, mehir, kütülk'tür. Nişan genellikle gündüz, düğünler ise genellikle akşam çalıği önünde yapılır.Düğünü gören davetli sayılır gibi düğüne gelir. Evlenenler çoğu zaman akrabadır ya da tanıdıktır.Olabildiğince akrabalarla düğün yapılır.Kız isteme görücü usulü yapılır.Evlenenlerin evleri yapışık veya az ötededir.Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri Mardin yöresindekilerle aynıdır.Mardin il merkezine 59 km, Mazıdağı ilçesine 9 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi büyük bölümü tarım ve az da olsa hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ancak harika doğal kaynak su köy içinde 2 tane vardır ve bütün ihtiyaçlar onlarla karşılanır köy dışında 2tane ayrı kaynak su mevcuttur kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol yaklaşık 2 km si maalesef asfaltyapılmamış mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.