Nusaybin Dağiçi Köyü

Nusaybin Dağiçi Köyü

Dağiçi Köyü haberleri, Nusaybin Dağiçi köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dağiçi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Dağiçi köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Nusaybin Dağiçi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dağiçi köyü son dakika gelişmeleri, Dağiçi köyüne özgü yemekler, Nusaybin Dağiçi köyünün tarihi, Dağiçi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dağiçi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dağiçi , Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dağiçi köyü resimleri ve Dağiçi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Nusaybin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Nusaybin Mardin Arası Kaç Km? Nusaybin Hava Durumu? Nusaybin Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Nusaybin Dağiçi Köyünde doğan biri var mı? Nusaybin Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dağiçi, Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy Süryanilere ait bir yerleşim birimidir. Eski bir yerleşim alan Dağiçi (Xirbê Mişka) 1988 yılına kadar günlük yaşamın tüm hızıyla devam ettiği bir yerdi. Ancak 1988 yılında PKK baskını sonucunda köy okulu yakıldı. Öğretmenlerinden Aydınlı olan öldürülürken, Nusaybinli olanı ise, dayaktan komalık hale getirilerek, karakışta dışarıda bırakılmış. O da daha sonra hayatını kaybetti. O baskından sonra köy tamamen boşaltıldı. 2004 yılından sonra Avrupa'ya göç eden Süryanilerden çok azı geri dönmeye başladı. Şu anda Dağiçi (Xirbê Mişka) bir tatil mahallesi olarak kullanılmaktadır.Mardin il merkezine 85 km, Nusaybin ilçesine 30 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Özellikle üzüm bağları çok fazladır. Mahallede yetişen üzümün harika bir aromatik tadı var. Özellikle Atfi ve heseni adlı üzüm çeşitlerinin tadına doyum olmaz. Mahallede ayrıca hayvancılık olarak kıl keçisi yetiştirilmektedir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
1
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.