Piraziz Kılıçlı Köyü

Piraziz Kılıçlı Köyü

Kılıçlı Köyü haberleri, Piraziz Kılıçlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kılıçlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Kılıçlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Piraziz Kılıçlı  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kılıçlı  Köyü son dakika gelişmeleri, Kılıçlı  Köyü ne özgü yemekler, Piraziz Kılıçlı  Köyü nün tarihi, Kılıçlı  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kılıçlı  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kılıçlı  Köyü, Giresun ilinin Piraziz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kılıçlı Köyü Resimleri ve Kılıçlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Piraziz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Piraziz Giresun Arası Kaç Km? Piraziz Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Piraziz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Piraziz Kılıçlı  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Piraziz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kılıçlı , Giresun ilinin Piraziz ilçesine bağlı bir köydür.

Kılıçlı köyü Cumhuriyet dönemine kadar, Bozat'a bağlı bir yerleşim yeri olarak kalmıştır. Köyün büyük bir kısmı ormandır. Cumhuriyet döneminde Kılıçlı köyü olmuştur. Köye İlk Muhtar ise Mehto İsmail olmuştur. Dikkat edilecek olursa Cumhuriyet döneminden önce bu köyde doğanların doğum yeri Bozat olarak yazılmıştır. Köyün ismi bu köyde oturan insanların kılıç taşıyor olmasındandır. İlk yıllarda köyde Cami'i bulunmamaktaydı. Bayram Cuma günleri Bozat' a giderler, tanıyamayanlar bir birilerine bu yabancılar kim diye sorduklarında kılıçlılar derler. Köyün ismi buradan gelmektedir. Köye ilk gelen Laz Derviş Oğlu İbrahim Ağa' dır. Mezarı Kılıçlı köyü merkez mezarlığının tam ortasındadır. Rivayetlere göre İbrahi Ağanın dedeleri Kafkaslardan Buharaya oradan Trabzona buradan Suşehrine gelirler. Buradanda İbrahim Ağa Bozat' ın bugünkü Göldüzü mahallesine gelirler. Hayvancılıkla uğraşırlar. Atları sık sık Bugünkü Kılıçlı Merkez Mezarlığının bulunduğu yere kaçarlar. Atları buradan almaktan usanan İbrahim Ağa, atların kaçtığı bu yere taşınır Şimdiki Ahmet KARAMAN' ın ( Çakır gil) evinin doğusunda bulunan kiraz armutunun yanına ev yapar. 1934 Yılında soyadı kanunu ile birlikte Laz Dervişoğulları KARAKILIÇ, Çengeloğulları YILMAZ, ŞENLİK ve ÇALIŞ, İbicoğulları OCAK, Hüseyinustalılar IŞIKDEMİR, Karamanoğulları KARAMAN, Dudugil BÖBER, Mehtioğulları ÇAVUŞ ve Kavrazoğulları ŞAHİN olarak soy adı almıştır.

Kılıçlı köyünde 1950 Yılından sonra Cinayet olmamıştır. Bundan önceki cinayette Bir çocuk kaza ile amcasını bıçaklamıştır. Köy halkı son derece misafirperverdir. Uzun süre dargınlık olmaz. Kılık kıyafet yönünden modern giyime önem verirler. 1931 Yılında İlkokula kavuşmuş olasından dolayı okuma yazma oranı yüksektir. Yemekleri tipik Karadeniz mutfağı özelliği taşır. Hamsi Pilavı, Su karakaşın suyundan yapıldığı takdirde Pancar çorbası, fasulye turşusu Galdirik, merulcan kavurması,fırın fasulyesi, çileklik çorbası,mendek çorbası,höngül çorbası,hoşkuran çorbası,mantar yemekleri, sakırca kızartması, fasulye kızartması,kabak yemekleri ve tatlısı.Üzüm, tut, ayva, incir, armut, elma,vişne,töndel pekmezleri-aynı meyvelerin reçelleri, erik marmelatı, kızılcık marmalatı,yeşil domates tuzlaması, pezik turşusu, pezik sirkelisi yemeğe değer.

Giresun iline 34, Bulancak ilçesine 25, Piraziz ilçesine 12 km uzaklıktadır. Ulaşım hem Bulancak tarafından Bozat yolu üzerinden asfalt olarak, hem de Piraziz merkezinden asfalt olmak üzere iki taraflı olarak ulaşılabilmektedir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köy güney de yer aldığından daha çok ılıman iklime sahiptir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. ekonomisi bozulan köyün yüzde ellisi başta İstanbul olmak üzere göç etmiştir. Kışın köyün yüzde sekseni şehirlere inmektedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.