Posof Alköy Köyü

Posof Alköy Köyü

Alköy Köyü haberleri, Posof Alköy Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Alköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Alköy Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Posof Alköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alköy köyü son dakika gelişmeleri, Alköy köyüne özgü yemekler, Posof Alköy köyünün tarihi, Alköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alköy , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alköy  Köyü Resimleri ve Alköy  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Posof Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Posof Ardahan Arası Kaç Km? Posof Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Posof Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Alköy  Köyünde doğan biri var mı? Posof Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alköy , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Köyün tarihi çok eskilere dayanır.Ama şimdiki köyü oluşturan aileler rivayete göre;cesaretli iki arkadaş ,ağaçlara işaret koya koya şimdi köyde bulunan Al kilesenin yanına geliyorlar.Oradaki kaynak suyunu beğeniyorlar.Gidip durumu etrafa bildiriyorlar.Zamanla 27 Sülale buraya gelerek köyün oluşmasını sahlıyorlar.Bu sülalelerin 15'i Ahıska'dan,4'ü Posof'a bağlı ilçe merkezi ve köylerinden,3'ü Artvin-Şavşat'tan,2'si Gürcistan'ın Batum şehrinden,geri kalan 3'ü ise biri Ardahan merkeze bağlı Değirmenköy'den,biri Acara'dan,biri de Erzurum-Pasinler'den gelerek köyü oluşturmuşlar. Al adı köyde bulunan Al renkli Kilise'den almıştır. Köyün yöreye ait yemekleri hinkal, bişi, katmer, punturuş, peynir eritmesi, hasuta, yoğurt çorbası, kelocoş, puşruk çorbası, cadi, kuymak ve bunlarla beraber pek çok yemek çeşidi vardır. Köy halkı yazın yayla'lara çıkarak 3 ay boyunca orda kalırlar.Köyde okuma-yazma oranı %100'e yakındır. Köyde bugün ve geçmişte de pek çok şair, yazar, sanatçı ve aşıklar yetişmiştir.Ardahan iline 87 km, Posof ilçesine 6 km uzaklıktadır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt yoktur toz-yolu vardir köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.