Posof Günbatan Köyü

Posof Günbatan Köyü

Günbatan Köyü haberleri, Posof Günbatan Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Günbatan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Günbatan Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Posof Günbatan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Günbatan köyü son dakika gelişmeleri, Günbatan köyüne özgü yemekler, Posof Günbatan köyünün tarihi, Günbatan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Günbatan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Günbatan , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Günbatan  Köyü Resimleri ve Günbatan  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Posof Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Posof Ardahan Arası Kaç Km? Posof Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Posof Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Günbatan  Köyünde doğan biri var mı? Posof Doğumlu Ünlüler Kimler?

Günbatan , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. 

Acara'dan gelip eski köy yerine yerleşenler tarafından kurulmuş, Şavşat, Artvin'den gelenlerle üç mahalle oluşturulmuştur. Tepeköy (Ahaldaba) ve Yolağzı köyleri ile Ahıska'dan gelenler de köye yerleşmiştir.

Eski adı Banarhev kelimesi Baran ve Hev kelimelerinin birleşimi ve zamanla değişiminden gelmektedir ve Karlıdere anlamında kullanılmaktadır. Yeni adı Günbatan ise köyün ilçe merkezinin son köyü olmasına ve Kanciyan Dağı'nın köyü çok erken saatlerde gölgelemesine dayanmaktadır.Ardahan iline 95 km, Posof ilçesine 18 km uzaklıktadır.
Köy, Türkiye'de Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyde ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur, ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.