Posof Günlüce Köyü

Posof Günlüce Köyü

Günlüce Köyü haberleri, Posof Günlüce Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Günlüce köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Günlüce Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Posof Günlüce köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Günlüce köyü son dakika gelişmeleri, Günlüce köyüne özgü yemekler, Posof Günlüce köyünün tarihi, Günlüce köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Günlüce köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Günlüce , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Günlüce  Köyü Resimleri ve Günlüce  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Posof Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Posof Ardahan Arası Kaç Km? Posof Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Posof Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Günlüce  Köyünde doğan biri var mı? Posof Doğumlu Ünlüler Kimler?

Günlüce , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. 

Etraftaki tarihi kalıntılara bakılırsa çok eski bir yerleşim yeri olduğu kolaylıkla anlaşılır. Koperali Beğleri denilen harabelerin, Ğınya(Özbaşı) Kalesi Beği'nin oğluna Mere(Çakırkoç) Kalesi Beği'nin kızını kaçırmakta gösterdiği kurnazlık ve cesaretinden dolayı, Ğınya Beği'nin, Koper (başında ur bulunan) Ali'ye yurtluk olarak verdiği yurtlukta, bu adamın yaptığı ve yaşadığı evler olduğu söylenir. Bugünkü köy halkını oluşturanların ataları buraya geldiklerinde burası orman olarak bulurlar, şimdiki gölün bulunduğu yerdeki kaynak suyunun yanında yerleşirler. Bu ilk ailenin Ahıska'nın Adigön ilçesi Lelivan köyünden gelen Kokop Oğulları sülalesi olduğu söylenir. Aynı tarihlerde, Posof İlçe Merkezinin doğusundaki Ziniban denen yerden gelen Cihan Oğulları da, Yukarı Mahalledeki derenin yanında yerleşmişler. Daha sonra ise Ahıska, Kırım, Acaristan, Aydın ve Posof'a bağlı Sarıdarı, Aşıkzülali ve Kurşunçavuş köylerinden gelen sülaleler köyü oluşturmuşlar. 1877/1878 yılları arasında, Hicri: 1293'teki Osmanlı/Rus Savaşında Ruslar'ın Posof'u işgal etmesiyle, kaynaklara göre Posof' tan 331 hane(aile)'nin Osmanlı topraklarına yani Anadolu' ya göç ettiği, bunlardan 103 ailenin geri döndüğü belirtilmektedir. Göç edenler büyük çoğunlukla Kahramanmaraş, Malatya, Amasya, Çorum, Tokat, Balıkesir, Bursa, Aydın, Konya ve İstanbul'a göç etmişlerdir. Günlüce (Caborya) köyünden ise çoğunlukla Malatya'ya bağlı Doğanşehir ilçesine kesin olmamakla beraber 27 hane göç etmiştir. Ardahan iline 89 km, Posof ilçesine 8 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.