Posof Kolköy Köyü

Posof Kolköy Köyü

Kolköy Köyü haberleri, Posof Kolköy Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kolköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Kolköy Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Posof Kolköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kolköy köyü son dakika gelişmeleri, Kolköy köyüne özgü yemekler, Posof Kolköy köyünün tarihi, Kolköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kolköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kolköy , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kolköy  Köyü Resimleri ve Kolköy  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Posof Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Posof Ardahan Arası Kaç Km? Posof Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Posof Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Kolköy  Köyünde doğan biri var mı? Posof Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kolköy , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. 

Kolköy, Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Köy halkının çoğunluğu Ahıska Türkü'dür. Köy halkı uzun boylu, renkli gözlüdür. Köy halkı çok çalışkan, cömert, hoşgörülü, misafirperver, yardım sever, komik, saygılı, eli bol ve cimri insanlardır. Köyde her yıl düzenlenen bir piknik etkinliği de vardır bu etkinliğe İnegöl, Bursa ve İstanbul'dan çok sayıda insan köye gelip hep birlikte piknik ve eğlence etkinliğinde eğlenirler. Çoğu yemekleri etli ve hamur işidir. Bu köyde etli-kıymalı mantıya hıngal denmektedir. Toprağı çok bereketli ve dünyanın en verimli toprağı olan Çernezyom'dur. Köyde yaylak-kışlak kültürü devam etmektedir. Yazları hayvanlarını otlatmak için yaylalara çıkmaktadırlar. Yayla ile köy arasında yaklaşık 5 km. vardır. Yaylası hemen Arşiyan Dağı'nın arkasındaki eteklerinde kuruludur, Şavşat'a da komşudur ve rakımı köyün rakımın dan daha fazladır. Posof'ta sadece Kol Köy'ünün yaylasında elektrik vardır diğer yaylalarda şu an için elektrik yoktur. Köyde daha çok büyükbaş hayvancılıkla uğraşılıyor, küçükbaş veya kümes hayvanları büyükbaş kadar yoktur. Köyde 1 tane mezarlık bulunmaktadır bu mezarlıkta çok eski mezarlar da vardır hatta bazı mezarlarda hicri takvimine göre tarih atılmış ve osmanlıca yazılarda mevcuttur. Köyde 2 tane cami vardır biri aşağı da birisi de yukarıdadır. Köyün ortasından Kol Çayı geçmektedir suyu hırçın ve bol miktarda çok değerli ve bir o kadarda nadir olan kırmızı benekli alabalık vardır. Köye gelen yol asfaltlı bağlantılar ve yukarı mahallelerin yollarında ise parke taşı vardır. Köyün manzarası muazzamdır ve yerleşim alanının dışı tepelik ve ağaçlarla kaplıdır. Köyün tepelerine çıkınca bulutlara dokunmak hatta bulutların yukarısına dahi çıkılıyor ve bulutların üstüne bakma şansınız oluyor. Köyde geceleri yabani tavşan, tilki, domuz ve ayılar olabiliyor. Köyde bol sayıda kekro, kuşburnu ağacı ve bin bir çeşitli çiçeklere rastlayabilirsiniz. Köye gelen meyvelerin çoğu Iğdır'dan gelmektedir dayanıklı, büyük ve lezzetlidir köye öyle her yerden meyve gelemiyor çünkü soğuk olduğu için meyveler fazla dayanamıyor o yüzden kaliteli ve dayanıklı meyveler gelmektedir tabi fiyatlara da yansımaktadır. Birçok uçurum var. Köyde çoğu yerin vs. adları çoğunlukla gürcüce veya rusçadır. Bayram namazından sonra camide topluca bayramlaşılır daha sonra mezarlıklara gidilir ve ölenler için dualar okunur. Mezarlık dönüşünden sonra evlere büyüklere ziyaretlere gidilir.

Köyün kurulması, yerleşilmesi çok eskilere dayanılıyor. Köyde Kol Kalesi adında çok eski bir kale vardır aynı zamanda çok eski kilise ve çok eski taşlar vardır. Çok eskilerden burada başka bir yerleşim alanı olduğuna dair çok büyük ayrıntılar mevcuttur.

İlçe merkezine 23 km. İl merkezine 88 km. Yayla ile de 5 km. uzaklıktadır. Köyün her tarafında bin bir çeşit sular (çeşmeler) vardır bu sular çok lezzetli ve çok soğuktur. Köyün bazı yerlerinde doğal maden suyu da çıkmaktadır. Köyde aslında çoğu sebze ve meyve yetiştirilmektedir ama iyi bakılmalıdır veya serada olmalıdır. Rakımı 2.000 metreyi geçik olduğundan Posof'un rakımı en yüksek olan köylerinden biridir.

Köyde ilköğretim okulu vardır ama boş kullanılmıyor nedeni öğrenci yok. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık Ocağı ve Sağlık Evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde 3 tane bakkal vardır. Köyde doğal gaz yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.