Posof Sarıçiçek Köyü

Posof Sarıçiçek Köyü

Sarıçiçek Köyü haberleri, Posof Sarıçiçek Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sarıçiçek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Sarıçiçek Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Posof Sarıçiçek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıçiçek köyü son dakika gelişmeleri, Sarıçiçek köyüne özgü yemekler, Posof Sarıçiçek köyünün tarihi, Sarıçiçek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıçiçek köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıçiçek , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıçiçek  Köyü Resimleri ve Sarıçiçek  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Posof Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Posof Ardahan Arası Kaç Km? Posof Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Posof Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Sarıçiçek  Köyünde doğan biri var mı? Posof Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarıçiçek , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür.  

Köyde bulunan köy harabeleri, taş evler, mahzenler, kanal ve kilise buranın çok eskiden beri yerleşim yeri olduğunu gösteriyor ancak bugünkü köyü oluşturan sülaleler buraya geldiklerinde köyde tek bir aile olan Ermeni asıllı Partenler ailesi, Müslüman Türk ailelerinin gelmesiyle göç etmiş. Şimdiki köyü oluşturan sülaleler ise 1750'lerde Gürcistan'ın Ahıska şehri ve Posof'a bağlı Gönülaçan, Armutveren ve Kurşunçavuş köylerinden gelerek köyü oluşturmuşlar.
Ardahan iline 105 km, Posof ilçesine 24 km uzaklıktadır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum