Posof Sarıdarı Köyü

Posof Sarıdarı Köyü

Sarıdarı Köyü haberleri, Posof Sarıdarı Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sarıdarı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Sarıdarı Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Posof Sarıdarı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıdarı köyü son dakika gelişmeleri, Sarıdarı köyüne özgü yemekler, Posof Sarıdarı köyünün tarihi, Sarıdarı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıdarı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıdarı , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıdarı  Köyü Resimleri ve Sarıdarı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Posof Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Posof Ardahan Arası Kaç Km? Posof Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Posof Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Sarıdarı  Köyünde doğan biri var mı? Posof Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarıdarı , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyde bulunan mevcut tarihi kalıntılar, köyün eski bir yerleşim yeri olduğunu kanıtlamaktadır ancak, bugünkü köyü teşkil eden halk 1800'lü yıllarda Gürcistan'ın değişik bölgelerinden (Ahıska şehri) ve Acaristan bölgesinden, bir sülalede Posof'a bağlı Gönülaçan (Şuvaskal) köyünden toplam 7 aile köyü oluşturmuştur .
Ardahan iline 93 km. Posof ilçesine 12 km. uzaklıktadır. Kodiyan Platosu’nun Posof Çayı ile birleştiği eteklerde kurulmuştur. Posof Çayı ile Gırma Çayı’nın kavuştuğu yerde meyve bahçeleri, köyün güneyinde de ladin fidanlığı vardır. Eskiden tütün ekimi yapılan köyde her türlü meyve ve sebze yetişir. Yaylası Gırma Dağı eteklerindedir. Köy: Pala Mahallesi, Armutveren, Kumlukoz, Binbaşıeminbey ve Puma Mahallesi köyleri ile Gürcistan’a komşudur. Köyün kuzeyinde Ayaz Gölü vardır. Ayrıca kendi kaynağından beslenen Seferin Gölü otlu ve kamışlı bir göldür. Bu göl yaban ördeği üreme alanıdır. Bu göller haricinde birkaç göl daha vardır.
Posof'un en çok göç veren köyüdür. Şu an köyde sadece 4 hane kalmıştır. Bu 4 haneden 1'ide köye Avrupa'dan köye geri dönen biridir. Köyden göçenler çoğunlukla Bursa'nın İnegöl ilçesinde ikamet etmekte olup yaklaşık sadece orada 90 hane bulunmaktadır. Avrupa'da ise Fransa'da ikamet eden 60 hane kadar Tepesümde'li vardır.
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.