Posof Söğütlükaya Köyü

Posof Söğütlükaya Köyü

Söğütlükaya Köyü haberleri, Posof Söğütlükaya Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Söğütlükaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Söğütlükaya Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Posof Söğütlükaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Söğütlükaya köyü son dakika gelişmeleri, Söğütlükaya köyüne özgü yemekler, Posof Söğütlükaya köyünün tarihi, Söğütlükaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Söğütlükaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Söğütlükaya , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Söğütlükaya  Köyü Resimleri ve Söğütlükaya  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Posof Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Posof Ardahan Arası Kaç Km? Posof Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Posof Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Söğütlükaya  Köyünde doğan biri var mı? Posof Doğumlu Ünlüler Kimler?

Söğütlükaya , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. 

Köy eski bir yerleşim yeridir ancak bugünkü köyü oluşturan aileler 1800'lü yıllarda buraya gelmişlerdir. İlk gelen ailelerin orman içerisindeki kale ve kilise'leri görerek burayı yurt edinmişlerdir. Köy; yakın tarihe kadar, Kırköy, Damala Mahallesi, Asmakonak ve Çakırkoç köylerini de içine alan bir muhtarlıkmış. Köyden en son Damala Mahallesi 1929 yılında ayrılmıştır. Köyü oluşturan sülaleler ise İstanbul, Ahıska, Ardahan, Batum ve Posofa bağlı Alköy'den gelmişlerdir.
Ardahan iline 92 km. Posof ilçesine 11 km. uzaklıktadır. İlçe merkezinin güneybatısında Ulgar Dağı'nın Kuzey eteklerinin Kol Çayı ile birleştiği yamaçta kurulmuştur. Köyün kuzey ve güney yamaçları fundalıklarla kaplıdır. Yayla'sı Ilgar Dağı'nın kuzey yamacındadır. Köy, Kırköy, Arılı ve Aşıküzeyir köyleri ile sınırdır. Köyün doğusunda Göz Taşı Mevkinde küçük bir göl vardır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılıktır. 2007'den beride seracılık hızla gelişmektedir. Seracılık konusunda öncülük eden aileler PAŞALI YILDIRIM VE AİLESİ, KİRMAN KARA VE AİLESİ, RECEP DEDEOĞLU VE AİLESİ, SAKİN SANATÇI VE AİLESİ köy halkı büyük çabalarla seracılığa geçmektedir.

KÖY HAKKINDA BİLGİLER

YOL: Köy yolu 1973 yapılmıştır. ELEKTRİK: Elektrik 1985 yılında gelmiştir. TELEFON: Telefon 1986 yılında bağlanmıştır. İNTERNET: İnternet 2007 yılında bağlanmıştır. OKUL: Köy okulu 1942'den beri bulunmaktadır ve köy okulu 1956 yılında yenilenmiştir, 1991 yılında ise yeni okul binası yapılmıştır. SAĞLIK OCAĞI: Sağlık Ocağı yoktur, Aşık Zülali köyü Sağlık Ocağına bağlıdırlar. CAMİ: Köy camisi Ali Çağlayan 1920'lerden önce yapılmıştır, 1997-1998 yıllarında PAŞALI YILDIRIM tarafından dernek kurularak ve köy halkı tarafından yenilenmiştir. ALT YAPI: Alt yapı 2006 yılında muhtar ve ihtiyar heyeti Paşalı Yıldırım, Kirman Kara, Özcan Deniz, Zülali Özdemir ve köy halkının katkılarıyla yapılmıştır

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.