Ş ile başlayan çiçek isimleri

Ş ile başlayan çiçek isimleri

Ş harfi ile başlayan çiçekler nelerdir, Ş ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler haberimizde.

Doğa, orman, bitkiler ve çiçeklerden bahsedilince sizinde yüzünüzde gülümsemeler meydana geldiğini düşünüyoruz. Acaba bu gülümseyenlerden kaç kişi "ş ile başlayan çiçek isimleri" hakkında bilgi sahibidir? Bu yazımızda hafızanızı tazelemek için "ş harfi ile başlayan çiçekler" hakkında yazı hazırladık. "ş ile başlayan çiçekler" hakkında bilgi sahibi olmadan önce çiçekler hakkında da kısa bir bilgi hazırladık. Detaylar haberimizde...

Çiçek Nedir?

Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur.

Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır.

Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar (sepal) ve taç yapraklar (petal). Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır. Döllenme ve ekseriya yavru bitkinin ilk gelişmesi burada olur.

Ş ile Başlayan Çiçek İsimleri

Ş ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca ş harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamında.

  • Şakayık
  • Şebboy
  • Şeflera Çiçeği
  • Şemşiye Çiçeği

Şakayık: Şakayık, Paeoniaceae familyasının tek cinsi Paeonia altında yer alan türlerin ortak adı. Bu bitkiler Asya, Güney Avrupa ve Kuzey Amerika’ya özgüdürler. Yaprakları üç parçalı ve her parça tekrar üç parçadan meydana gelir. Parçaları oluşturan yan yapraklar yumurta veya mızrak şeklinde, kenarları bütün, üst kısmı koyu ve alt kısmı açık yeşil renklidir. Çiçekleri; pembe, kan kırmızısı veya kırmızı renkte olup ortasında sarımsı bir yığın döllenme tozlukları mevcuttur.Birçok çeşidi vardır. Tıbbi şakayık (Ayıgülü, Paeonia officinalis); Mayıs-Haziran aylarında pembe veya kırmızı renkli çiçekler açan, 70 santimetre kadar boyunda, çok yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları derin parçalıdır. Ev ilaçlarında kökleri kullanılır.

Şebboy: Bilimsel adı Cheiranthus cheiri olan şebboy çiçeği çok farklı renklere sahiptir. Kokusu ile ünlü olan bu çiçek, 50-60 cm arasında sap uzunluğuna sahiptir ve çok zorlayıcı bir bakım veya yetiştirme süreci yoktur. Bu nedenle evlerde de kolayca büyütülebilir. 100 cm uzunluğuna ulaşan şebboy türleri de bulunmaktadır. Tek yıllık ve çok yıllık bitkiler olarak gelişimlerini sürdürürler.

Şeflera Çiçeği: Schefflera, Araliaceae familyasında bulunan çiçekli bitki cinsidir. Bitkiler odunsu sap ve palmately bileşik yaprakları ile, 4-20 metre boyunda büyüyen ağaçlar, çalılar veya liyaas vardır. Cinsin sünnetini büyük ölçüde değişmiştir.

Şemşiye Çiçeği: Şemsiye çiçeği (cyperus alternifolius ), papirüsgiller ya da hasırotugiller ( cyperaceae ) familyasından olup çok yıllık ve otsu bir bitkidir. Anavatanı Madagaskar adasıdır. Dekoratif olduğu için süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir, çiçeği güzel değildir. Japon şemsiyesi de denilen bu bitki aslında bir çeşit papirustur. Eski Mısırlılar Nil nehri kıyısında yetişen bu saz bitkisinin saplarından kağıt, ip, sal, bez gibi eşyalar yapmışlardır. Günümüzde de halen, Mısır’da papirustan turistik amaçla da olsa kağıt yapılmaktadır. Şemsiye çiçeği ( Siperus ), ince uzu bir sapın ucunda, şemsiye telleri gibi etrafa açılmış şerit şeklinde yeşil yapraklardan oluşur. Küçük ve gösterişsiz çiçeklerini yaprakların çıktığı merkezinde açar. Japon şemsiyesi, dibinden kaldırdığı yeni filizlerle çoğalır ve zamanla büyük bir öbek oluşturur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
2
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum