Şebinkarahisar Şaplıca Köyü

Şebinkarahisar Şaplıca Köyü

Şaplıca Köyü haberleri, Şebinkarahisar Şaplıca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Şaplıca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Şaplıca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Şebinkarahisar Şaplıca  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şaplıca  Köyü son dakika gelişmeleri, Şaplıca  Köyü ne özgü yemekler, Şebinkarahisar Şaplıca  Köyü nün tarihi, Şaplıca  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şaplıca  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şaplıca  Köyü, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şaplıca Köyü Resimleri ve Şaplıca Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şebinkarahisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şebinkarahisar Giresun Arası Kaç Km? Şebinkarahisar Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Şebinkarahisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Şebinkarahisar Şaplıca  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şebinkarahisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Şaplıca , Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı eskiden Rumca olan Gedahor ("keçili") idi, yeni adı olan Şaplıca ismi ise şap madeninden gelmektedir. Licese'de 1, Yukarı Şaplıca'da 1, Göynük'te 2, Aşağı Şaplıca ile Yukarı Şaplıca arazisi içinde 2 tane kilise bulunmaktadır, köyün yerleşim tarihi 300 seneyi aşmaktadır. Giresun limanına eski ipek yolu köyün vadisinden geçmektedir. Osmanlı döneminde köyde Rumlar ve Türkler beraberce iyi geçinerek yaşamışlar.

Köyün gelenekleri daha çok İç Anadolu ve Karadeniz karışımıdır.

Giresun iline 109 km, Şebinkarahisar ilçesine 9 km uzaklıktadır.arazi yapısı dağlık olup ormanlarla çevrilidir.Cank dağlarından gelen dereler toplanarak köyün vadisinden geçmektedir ağaç çeşitleri çam , köknar ,kavak, meşe ve çeşitli meyve ağaçları gibi birçok ağaç çeşidi bulunmaktadır iklimi yazları serin kışları soğuk ve kar yağışlı geçer.Köy Karadeniz Bölgesi'nde olmasına rağmen karasal iklimin etki alanı içerisindedir. Bu da Karadeniz sahili ile köyün arasında bulunan Canik sıradağlarından kaynaklanmaktadır. Köyün Canik Dağları eteğinde vadi oluşu nedeniyle yazın serin ve kurak, kışları da soğuk ve kar yağışlı geçer.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün arazi yapısı kırsal olması nedeniyle ekonomik geliri düşüktür. Ayrıca devlet teşvikli sebzecilik ve meyvecilik yapılmaktadır. Birçok meyve çeşidi yetişmektedir.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra [[Türkiye'de eğitim|taşımalı eğitim]]den yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.