Şebinkarahisar Yedikardeş Köyü

Şebinkarahisar Yedikardeş Köyü

Yedikardeş Köyü haberleri, Şebinkarahisar Yedikardeş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yedikardeş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Yedikardeş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde

Şebinkarahisar Yedikardeş Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yedikardeş  Köyü son dakika gelişmeleri, Yedikardeş  Köyü ne özgü yemekler, Şebinkarahisar Yedikardeş  Köyü nün tarihi, Yedikardeş  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yedikardeş  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yedikardeş  Köyü, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yedikardeş Köyü Resimleri ve Yedikardeş Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şebinkarahisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şebinkarahisar Giresun Arası Kaç Km? Şebinkarahisar Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Şebinkarahisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Şebinkarahisar Yedikardeş  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Şebinkarahisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yedikardeş , Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.

Eski adı Darabul olan Yedikardeş Köyü, Yedikardeş, Darabul, uluyazı ve Hamzalı mahallelerinden oluşmuştur. Köy 70 hanedir. Taşçılı, Ahurcuk, Tepeltepe, Uğurca köyleri ile çevrilidir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri Karadeniz bölgesinden çok İç Anadalu bölgesine benzerlik göstermektedir.Giresun iline 133 km, Şebinkarahisar ilçesine 15 km uzaklıktadır. Köyün bitki örtüsünü ahlat, aluç, daum, kuşburnu, böğürtlen, tavşan kirazı, dut, kiraz, kavak, söğüt ağaçları teşkil etmektedir.

Köyde karasal iklim hüküm sürmektedir. Kışları soğuk ve kar yağışlı, yazları sıcak geçmektedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım üreticileri buğday, arpa, fiğ, nohut, fasulye, patates, soğan yetiştirmektedirler. Sebze üretimi yetersizdir. İhtiyacı karşılamaz. Hayvan üreticileri et ve süt hayvanı beslerler. Her aile ihtiyacı kadar tavuk yetiştirir.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.2011 yılında köye köy halkının katkılarıyla yeni bir cami yaptırılmıştır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum