Sulakyurt Kıyıhalilinceli Köyü

Sulakyurt Kıyıhalilinceli Köyü

Kıyıhalilinceli Köyü haberleri, Sulakyurt Kıyıhalilinceli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kıyıhalilinceli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Kıyıhalilinceli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberi

Sulakyurt Kıyıhalilinceli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kıyıhalilinceli köyü son dakika gelişmeleri, Kıyıhalilinceli köyüne özgü yemekler, Sulakyurt Kıyıhalilinceli köyünün tarihi, Kıyıhalilinceli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kıyıhalilinceli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kıyıhalilinceli, Kırıkkale ilinin Sulakyurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kıyıhalilinceli Köyü Resimleri ve Kıyıhalilinceli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sulakyurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sulakyurt Kırıkkale Arası Kaç Km? Sulakyurt Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Sulakyurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Sulakyurt Kıyıhalilinceli Köyünde doğan biri var mı? Sulakyurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kıyıhalilinceli,Kırıkkale ilinin Sulakyurt ilçesine bağlı bir köydür. 15. yy ilk yarısına uzanan tarihi vardır. Halk arasında kıyıhellece olarak da bilinir.Çankırı ve Ankara yöresi kültürünü bir arada taşır. Gerek yemek çeşitleri, gerekse gelenek ve görenekleri çevre illerle aynıdır. Düğün ve asker eğlencelerinde genellikle Ankara oyun havaları oynanmaktadır.Kırıkkale iline 76 km, Sulakyurt ilçesine 24 km uzaklıktadır. Geniş bir arazisi vardır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde; buğday, arpa, pancar, domates, biber, patlıcan, mısır, kavun ve karpuz, ender rastlanan bir durumda ay çekirdeği yetişmektedir. Ekonomik yönden en iyi köylerden birisidir. Arazisi verimli olup, tarıma elverişli bir toprak yapısına sahiptir. Buğday, şeker pancarı, çeltik, kavun-karpuz ve kabak ekimi yapılmaktadır. İhtiyaç fazlası tarım ürünleri ilçede kurulan pazarda köylüler tarafından satılmaktadır. Tarım modern usullerle yapılmaktadır. Hububat tohumları, köyde bulunan selektörde temizlenip, seçilip ilaçlandıktan sonra ekilmektedir. Küçük ve büyük baş hayvancılık da önemli ölçüde yapılmaktadır. Kültür ırkı hayvanlar yetiştirilmektedir. Ayrıca Kızılırmak köyün çok yakınından geçmektedir.Köyde, ilköğretim okulu vardır fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yapılmıştır(2012). Ama sık sık su kesintisi olduğu içn vatandaşlar mağdur olmaktadır. Ayriyeten köydeki su kaynakları yeteri kadar kullanılmamakta olup bazı su kaynakları boşa akmaktadır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.