Sulakyurt Yeniceli Köyü

Sulakyurt Yeniceli Köyü

Yeniceli Köyü haberleri, Sulakyurt Yeniceli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeniceli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Yeniceli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sulakyurt Yeniceli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeniceli köyü son dakika gelişmeleri, Yeniceli köyüne özgü yemekler, Sulakyurt Yeniceli köyünün tarihi, Yeniceli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeniceli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeniceli, Kırıkkale ilinin Sulakyurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeniceli Köyü Resimleri ve Yeniceli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sulakyurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sulakyurt Kırıkkale Arası Kaç Km? Sulakyurt Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Sulakyurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Sulakyurt Yeniceli Köyünde doğan biri var mı? Sulakyurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeniceli,Kırıkkale ilinin Sulakyurt ilçesine bağlı bir köydür.Köyün büyük bölümü Ankaraya göç etmiş olup istanbul ve Almanyaya da yerleşen çok sayıda aile mevcuttur. Okuma ve yazmaya gereken önem verilmektedir. Bu nedenle 1937 yılında kendi imkanlarıyla ilkokulu yapmış olup Köy halkının eğitiminde, köyün yetişdirdiği Eğitimcilerden merhum Abdullah Erol ve Müslüm GÜLTEPE'nin önemli katkıları olmuştur. Köy sosyal açıdan gelişmiş olup hemen hemen bütün ailelerde televizyon, buzdolabı, elektrikli ev eşyaları mevcuttur. Evlenmelerde başlık parası kesinlikle yoktur. Asayiş yönünden örnek bir köydür Zabıta ve adliyenin müdahalesini gerektirecek olay hemen hemen yoktur. Yaklaşık olarak 250 hanedir, ilçeye 17 km Kırıkkaleye 80 Ankara'ya 160 Km dir. Muhtarı Veli YILDIRIM dır. Cem evi ve Camisi mevcut olup, Bakkal dükkanı vardır, 2 Adet Köy Odası vardır., su deposundan gelen sular şu zamanlarda sıkıntılı olup Elektriği,Telefon santralı, taşkın su kanalı, kanalizasyon şebekesi tamamlanmak üzeredir, taşımalı eğitim yapılmaktadır. Yeniceli Köyüne 24.08.1979 Tarihinde Kadastro gelmiştir.Kırıkkale iline 70 km, Sulakyurt ilçesine 18 km uzaklıktadır. Arazisi engebeli ve taşlıktır tarıma elverişli alanlar oldukça azdır. Tarıma elverişli alanlarda buğday, arpa ve az miktarda nohut tarımı yapılmaktadır. Köyün geçim kaynağı Tarım ve Hayvancılıktır eskilerde üzüm yetiştiriciliğide yapılmaktaymış.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.