Sulakyurt Yeşilli Köyü

Sulakyurt Yeşilli Köyü

Yeşilli Köyü haberleri, Sulakyurt Yeşilli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırıkkale Köyleri Arasında yer alan Yeşilli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sulakyurt Yeşilli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilli köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilli köyüne özgü yemekler, Sulakyurt Yeşilli köyünün tarihi, Yeşilli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilli, Kırıkkale ilinin Sulakyurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilli Köyü Resimleri ve Yeşilli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sulakyurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sulakyurt Kırıkkale Arası Kaç Km? Sulakyurt Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Sulakyurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Sulakyurt Yeşilli Köyünde doğan biri var mı? Sulakyurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilli,Kırıkkale ilinin Sulakyurt ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. 1200'lü yıllarında yeşil ada'dan gelen insanlardan almıştır. Köyün adı kurucusu yeşiloğlu ailesi taraından konulmuştur.YEŞİLLİ olarak verilmiştir.800 yıllık bir tarihi geçmise sahiptir.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. tipik iç anadolu kültürü ve yemekleri.Kırıkkale iline 74 km, Sulakyurt ilçesine 22 km uzaklıktadır. Kızılırmak nehrine paralel bir ova köyüdür.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk ve az yagışlı.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. köyde bugday arpa şeker pancarı pirinç kavun karpuz patlıcan biber domates. Meyve olarak Kayısı vişne ve üzüm yetişir.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Modern köy olmasına ragmen kanalizasyon sistemi yoktur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.