Voleybolda bir oyuncunun blok yapan arkadaşının arkasında bıraktığı boşluğu doldurması anlatan terim nedir?

Voleybolda bir oyuncunun blok yapan arkadaşının arkasında bıraktığı boşluğu doldurması anlatan terim nedir?

Voleybolda bir oyuncunun blok yapan arkadaşının arkasında bıraktığı boşluğu doldurması anlatan terim nedir?

Hem kazandıran hem eğlendiren Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner ister yarışmasında Voleybolda bir oyuncunun blok yapan arkadaşının arkasında bıraktığı boşluğu doldurması anlatan terim nedir?  diye bir soru soruldu. İzleyiciler internetten bu sorunun cevabını araştırıyor?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının bu akşamki etabında çıkan sorulardan biri de, Voleybolda bir oyuncunun blok yapan arkadaşının arkasında bıraktığı boşluğu doldurması anlatan terim nedir?  oldu.

Cevap: Dublaj

Dublajlar: Voleybolda gösterişsiz ve oyların çalışmasını yaparken çok dıkları bir harekettir. İki şekilde uygulanır:

a) Hücum Dublajı: Takım halinde yapılan bir hücum sırasında, rakip bloktan dönme ihtimaline karşı, topun tekrar kazanılıp hücum yapabilmek amacıyla kullanılan, alçak pozisyondaki manşet vuruşudur.

b) Müdafa Dublajı: Rakibin yaptığı bir hücumda blok yapan oyuncuların arkasında alçak pozisyonda yapılan manşet vuruşudur. Servis ya da sayı kaybının önlenmesinde etkendir.

Takımın yaptığı hücum süratine göre ikiye ayrılır:

1) Erken Dublaj: Yatık pasla süratli hücumlar yapıldığında kullanılır.
2) Geç Dublaj: Normal ve yüksek pasla yapılan hücumlar sırasında kullanılır.

Fileye gelen topların alınması: Voleybolda yanlış alınan bir manşet vuruşunun fileye gitmesi durumunda, takımın aleyhine olabilecek hatanın düzeltilmesi amacıyla yapılır. Mutlaka çalışılması gereken bir hareket olup, topun fileye gelmesi sırasında sporcunun yapacağı ilk şey, topun filenin hangi tarafına geldiğini tespit etmesidir.

Top filenin üç bölümüne gelebilir ve şöyle çıkartılır:

1) Top filenin bantına yakın gelirse hemen aşağıya kayar. Sporcuların bu topu erken dublaj hareketi gibi çabuk girerek çıkartmaları gerekir.

2) Top filenin ortasına çarparsa açığa düşer, alçak manşet pozisyonunda bir metre kadar filenin önüne yaklaşan sporcu, bu topu çıkartabilir.

3) Top filenin alt kısmına düşerse bir an filede kalıp dışarı düşer, geç dublaj hareketi yapan bir sporcu bu topu çıkartabilir.

Voleybolda yer hareketleri: Voleybol müsabakası sırasında savunma yapan takım oyuncularının, topun çıkartılmasında çaresiz kaldıkları durumlarda kullandıkları hareketlerdir. Biraz da artistik olan bu hareketler, iyi bir voleybol takımında çok az kullanılır. Çünkü yere düşmeden ve atlamadan topa müdahale etmek, takımların ayak çabukluğu için önemli bir değerlendimıedir.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.