Yağlıdere Elmabelen Köyü

Yağlıdere Elmabelen Köyü

Elmabelen Köyü haberleri, Yağlıdere Elmabelen köyü güncel son dakika gelişmeleri, Elmabelen köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Elmabelen köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Yağlıdere Elmabelen  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Elmabelen  Köyü son dakika gelişmeleri, Elmabelen  Köyü ne özgü yemekler, Yağlıdere Elmabelen  Köyü nün tarihi, Elmabelen  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Elmabelen  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Elmabelen  Köyü, Giresun ilinin Yağlıdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Elmabelen Köyü Resimleri ve Elmabelen Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yağlıdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Yağlıdere Giresun Arası Kaç Km? Yağlıdere Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Yağlıdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Yağlıdere Elmabelen  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Yağlıdere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Elmabelen , Giresun ilinin Yağlıdere ilçesine bağlı bir köydür.

Tipik Karadeniz kültürü görülür. Düğünlerde horon en çok oynanan oyundur. Sünnet ve düğünler önceleri oldukça eğlenceli geçse de son yıllarda yerini salon eğlencesine bırakmıştır. Pancar yemeği, diple, cırılta, mıhlama, yağlaç, sarma tipik yemeklerdir.Giresun iline 54 km, Yağlıdere ilçesine 9 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Kahverengi orman toprağı görülür. Rakım olarak yüksekte kaldığı için kışlar sert ve kar yağışlıdır. 15 yıl öncesine kadar her kış yollar kapanırdı.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Karadeniz ikliminin karakteristik tarım ürünü olan fındık başlıca geçim kaynağıdır. Fındık üretiminden önce ayçiçeği üretildiği söylenmektedir. Ekonomik amaçlı olmamakla beraber mısır üretimi yaygındır. İç ihtiyaca yetecek kadar yetiştirilmektedir. Tamamen gıdaya yöneliktir. Sanayi tipi mısır üretimi yapılmaz (Örnek: Antalya'da üretilen mısır). Birkaç su değirmeni bulunmaktadır. Değirmenler mısır unu üretimi için kullanılır. Köylünün ortak malıdır. Sosyal iletişim bu anlamda gelişmiştir. Şebeke suyu bulunmamaktadır. Tamamen doğal dağ suyu kullanılır. 1999 yılına kadar ilk okul hizmet vermiş ancak 8 yıllık eğitim yasası ile taşımalı eğitim başlamıştır. 80 kuşağı sonrası eğitim düzeyi yüksektir. Madencilik yapılmamakla beraber bakır yataklarının olduğu düşünülmektedir. Hidroelektrik potansiyeli yüksektir. Enerji sektöründe çalışan bir mühendis olarak görüşün bu bölgede HES projelerinin yapılmaması, doğal ortamın korunmasıdır. Mevcut yapılan santrallerin yeterince araştırma safhası olmamıştır. Küçük güçlerde santrallerin uzun vadede zarar getireceği bilinen bir gerçektir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.